UPDATE «Dosarul Transferurilor» se va rejudeca. Giovanni Becali: «Războiul continuă!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A venit ziua cea mare pentru cei opt inculpaţi din „Dosarul Transferurilor”, în care procurorii au cerut un total de 40 de ani de închisoare. După gratii ar putea ajunge şi Gigi Becali, dacă va fi găsit vinovat în „Dosarul Terenurilor”.

Cu executare, cu suspendare sau achitare? Aceasta este întrebarea la care sunt chemaţi să răspundă astăzi judecătorii de la Înalta Curte în două procese care ar putea schimba total faţa fotbalului de la noi. Cele mai mari şanse de a se „transfera" la mititica le au fraţii Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos şi Mihai Stoica, „greii" în cazul cărora procurorii au cerut închisoare cu executare.

Puţin mai liniştiţi stau Gigi Neţoiu, Gică Popescu şi Jean Pădureanu, care au şanse mari să scape doar cu suspendare. Separat de lotul celor opt inculpaţi din „Dosarul Transferurilor", Gigi Becali va aştepta şi el astăzi decizia magistraţilor în procesul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Şi în acest caz, procurorii anticorupţie au solicitat ins­­tanţei pedepse de în­­chi­­soare cu exe­­cutare.

UPDATE 13.30 Ioan Becali: "Respect această decizie, înseamnă că cei care au judecat au ajuns la concluzia că nu sunt probe. Rejudecarea nu înseamnă achitare, ci un proces în derulare. Procurorii sunt obligaţi să aducă probe pentru a condamna nişte oameni despre care au presupus că sunt vinovaţi. Pentru moment e o linişte, dar acest război continuă între avocaţii noştri şi procurori. Vreau să duc la capăt acest proces şi să-mi dovedesc nevinovăţia".

UPDATE 13.00 Judecătorii de la Înalta Curte au decis să trimită dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de avocaţi din cauza lipsei unei expertize.

UPDATE 11:00 Domiciliile celor 8 inculpaţi din Dosarul Transferurilor sunt în acest moment supravegheate de Serviciul Român de Informaţii. Se încearcă astfel împiedicarea scenariului de ieri, când Gigi Becali a încercat să fugă în Israel. Verdictul în Dosarul Transferurilor s-ar putea da în jurul orei 13.00.

Ioan Becali - riscă 8 ani cu executare

Cristi Borcea - riscă 7 ani cu executare

Victor Becali - riscă 7 ani cu executare

George Copos - riscă 5 ani cu executare

Gigi Neţoiu - riscă 3 ani cu suspendare

Jean Pădureanu - riscă 3 ani cu suspendare

Gică Popescu - riscă 3 ani cu suspendare

Mihai Stoica - riscă 4 ani cu executare

simeon stalpnicul png

Gigi: «Îl iau pe Meme să muncească la sere!»

Speriat de faptul că va intra la închisoare, Mihai Stoica i-a cerut ajutorul şefului său de la Steaua, Gigi Becali. „Am vorbit cu el şi am stabilit că, dacă va fi închis, eu voi avea grijă de familia lui. Soţia lui va fi ca sora mea, iar pe fiica lui o voi considera ca fiind fata mea. În plus, i-am promis şi că funcţia de manager la Steaua va rămâne vacantă şi vom juca cu literele MM pe tricouri.

simeon stalpnicul png

Mai mult, să ştiţi că eu am contract cu un penitenciar şi aduc deţinuţi să muncească la sere. O să-l aduc şi pe el să mâncăm o roşie împreună", a spus Gigi Becali.

Avram a fost achitat

Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, omul de afaceri Sorin Ţerbea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul de corupţie din arbitraj au scăpat de o condamnare cu închisoarea, ei fiind achitaţi săptămâna trecută. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În octombrie 2011, Vasile Avram a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, pentru dare de mită în formă continuată.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net