Sergio Ramos, depistat de două ori pozitiv la testele anti doping! UEFA, acuzată de muşamalizare

Ultima actualizare:

    Sergio Ramos ar fi fost depistat de două ori pozitiv la testările anti doping Foto:GettyImages
Sergio Ramos ar fi fost depistat de două ori pozitiv la testările anti doping Foto:GettyImages

Sergio Ramos, fundaşul în vârstă de 32 de ani de la Real Madrid, ar fi fost implicat în două teste antidoping pe care le-ar fi picat. Cei care au făcut publică informaţia au fost nişte jurnalişti ai publicaţiei Der Spiegel.

Potrivit jurnaliştilor de la Der Spiegel, care au realizat o investigaţie de amploare denumită Football Leaks, fotbalistul Sergio Ramos ar fi fost implicat în două teste antidoping pe care le-ar fi picat conform procedurii de testare.

Prima testare - Finala Ligii, sfârşitul anului 2017

Primul caz ar fi avut loc în anul 2017, după finala Ligii. Atunci Ramos a fost depistat pozitiv cu dexametazonă, un medicament interzis de regulamentele în vigoare. În acest caz, doctorul de la Real Madrid a recunoscut că i-a făcut lui Ramos injecții în genunchi și umăr, așa că UEFA nu l-a sancționat, considerând rezultatul ca fiind efectul testului anti doping ca fiind efectul unui tratament medical. 

A doua testare - 15 aprilie 2018

Al doilea a avut loc după meciul pe care Real Madrid l-a jucat împotriva celor de la Malaga, în data de 15 aprilie 2018. Fundaşului i s-ar fi spus să meargă pentru a fi testat anti-doping, iar el ar fi refuzat, ducându-se spre baie pentru a face un duş. 

Agenția Spaniolă Anti-Doping a notificat Real la 5 luni distanță de la meciul cu Malaga după ce Ramos a refuzat să meargă la testul antidoping, aceeași agenție recunoscând pentru Der Spiegel că nu au fost găsite dovezi concludente că jucătorul ar fi încălcat vreo altă regulă.

Aceste două situaţii au creat totuşi discuţii, ştiind find cazul ciclistului Lance Armstrong care a reuşit să fenteze controlul anti dopping folosing aceeaşi metodă a tragerii de timp şi invocând necesitatea unui duş atunci când i se solicita să efectueze analizele necesare. În timp ce el făcea duş, asistenţii săi le solicitau acreditările comisarilor veniţi şi astfel situaţia era tergiversată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net