Scandal rasist inventat? Răzvan Burleanu spune că nu a auzit nimic

Ultima actualizare:

    Tortele au fost singura abatere de la regulament vizibilă făcută de fanii români la meciul cu SuediaFOTO: Marian Burlacu
Tortele au fost singura abatere de la regulament vizibilă făcută de fanii români la meciul cu SuediaFOTO: Marian Burlacu

Federația Română de Fotbal este aproape de a primi o nouă suspendare din partea UEFA după ce meciul România - Suedia a fost oprit pentru 120 de secunde în minutul 81 de arbitru pentru că din tribune s-ar fi auzit scandări rasiste. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, spune că nu a auzit nimic.

Intrat în teren în minutul 78, împotriva lui Berg, Isak a fost huiduit de fanii români la fiecare atingere a balonului și acest lucru a fost interpretat drept rasism de oficialul meciului. ”Doar l-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ceva. După două minute, a întrerupt meciul şi a spus că a auzit ceva. M-a întrebat: ”vrei să opresc meciul?” I-am spus: ”nu, nu trebuie să faci asta”. Cuvintele rasiste sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Este incredibil de trist”, a declarat Isak pentru ”The Sun”. Fundaşul Andreas Granqvist a adăugat: ”Arbitrul a fost foarte bun, foarte puternic. I-a spus lui Isak: ”avertizează-mă dacă se întâmplă din nou şi voi opri meciul”. Am terminat restul partidei evitând asta şi am sărbătorit pe teren”.

Răzvan Burleanu: ”Nici eu, nici colegii mei nu au auzit scandări rasiste”

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că nu a auzit scandări rasiste la meciul cu Suedia, dar dacă a fost cazul, atunci îşi cere scuze faţă de delegaţia suedeză, informează news.ro.

"Nici eu, nici colegii mei nu au auzit scandări rasiste. Analizăm înregistrările video şi audio pentru a depista ce s-a întâmplat. Dacă lucrurile au stat aşa, eu, în numele FRF, îmi cer scuze faţă de jucător, faţă de delegaţia Suediei. Noi românii avem problemele noastre, dar nu suntem rasişti. Dacă s-a întâmplat, este un incident izolat şi, împreună cu autorităţile statului vom încerca să identificăm persoana sau persoanele respective şi să ne asigurăm că la meciurile viitoare nu se vor mai regăsi pe stadioanele din România," a spus el, conform digisport.ro.

Răzvan Burleanu crede că scandalul ar putea fi amplificat artificial. "Şi feelingul meu a fost că este o situaţie de abuz, le spusesem suedezilor înainte de meci că nu trebuie să confunde situaţia din Bulgaria de la meciul cu Anglia cu cea din România, să nu confunde problemele politice pe care le avem cu Ungaria cu scandări rasiste," a precizat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net