Record pentru Romelu Lukaku

Ultima actualizare:

    Romelu Lukaku a înscris din nou pentru Inter MilanoFoto: Guliver / GettyImages
Romelu Lukaku a înscris din nou pentru Inter MilanoFoto: Guliver / GettyImages

Belgianul a înscris în ultimele 9 meciuri disputate de el în Liga Europa. A făcut-o și în partida pe care Inter MIlano a câștigat-o (2-1) cu Bayer Leverkusen, în sferturile de finală ale Ligii Europa. Într-o altă partidă, Manchester United a trecut (1-0) după prelungiri de FC Copenhaga.

Disputat la Dusseldorf, în cadrul a ceea ce e numit Final 8-ul ediției 2019/2020 a Ligii Europa, meciul dintre Inter Milano și Bayer Leverkusen a fost unul spectaculos. Victorioasă cu 2-1 (2-1), vicecampioana Italiei s-a calificat în semifinale. Golurile confruntării care s-a disputat fără spectatori au fost marcate de Barella (min. 15), Lukaku (min. 21), respectiv Havertz (min. 24). Două penaltiuri pentru Inter n-au fost validate de VAR. Oamenii lui Antonio Conte s-au jucat cu ocaziile, campion la acest capitol fiind Romelu Lukaku (27 de ani). Totuși, belgianul a reușit o performanță. Și anume să înscrie. Așa cum a făcut-o de 12 ori în ultimele 9 meciuri disputate de el în Liga Europa! Ceea ce n-a mai reușit nimeni în întreaga istorie a competiției.  Găzduit de Koln, al doilea sfert de finală din Liga Europa a fost mai încrâncenat decât era de așteptat. Mare favorită, Manchester United a avut nevoie de prelungiri pentru a trece (1-0) de Copenhaga. Spre deosebire de confruntările cu Bruges (6-1, rezultat general), din „16”-imile de finală, și cu Linz (7-1), din „optimi”, englezii au risipit numeroase ocazii, îndeosebi în ultima parte a timpului regulamentar de joc. E adevărat, ei au avut două goluri nevalidate, prin Greenwood (min. 45) și Rashford (min. 57), și tot atâtea șuturi în stălpii porții apărate impecabil de Johnsson. Dominarea categorică a lui United - 55% la posesie, 26-9 la șuturi, 14-0 pe poartă - s-a concretizat abia în minutul 95, când Fernandes a transformat un penalty obținut de Martial.

Meciul de luni seară a dovedit, totodată, că lui Ole Gunnar Solskjaer îi priește Liga Europa. Antrenorul lui Manchester United a pierdut doar un meci din cele 11 la care a participat în această competiție. Norvegianul are opt victorii și două remize. Inter Milano și Manchester United vor întâlni în semifinale pe învingătoarele din meciul FC Basel - Şahtior Doneţk, respectiv Wolverhampton – Sevilla, programate în această seară, la ora 22.00.

Liga Europa,  2019/2020Sferturi de finalăLuni, 10 augustMan. United - Copenhaga 1-0 dpInter - Leverkusen 2-1

Marți, 11 augustOra 22.00:Șahtior - Basel Wolverhampton - Sevilla

Semifinale

Duminică, 16 augustOra 22.00:Inter - Șahtior / Basel

Luni, 17 augustOra 22.00:Man. United - Wolverhampton / Sevilla 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net