Manchester City a câştigat la TAS litigiul cu UEFA

banda-city-manchester-gettyimages-1208887181.jpg

Manchester City va putea evolua în ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor
Manchester City va putea evolua în ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor
Foto: Guliver / GettyImages

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anulat, astăzi (luni, 13 iulie) decizia Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA), care a exclus formația engleză din două ediții ale competiţiile continentale intercluburi. Gruparea din Insulă fusese găsită vinovată de încălcarea regulilor fair-play-ului financiar. City va trebui, totuși, să plătească o amendă de zece milioane de euro.

Clasată pe locul 2 în Premier League, formația antrenată de Pep Guardiola va putea, astfel, să evolueze în sezonul viitor al Ligii Campionilor. Amenda aplicată de UEFA a fost redusă de TAS de la 30 la 10 milioane de euro. „Manchester City n-a ascuns contracetele sale de sponsorizare, însă a eșuat în a coopera cu UEFA”, și-a justificat decizia Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 
Luna trecută, timp de trei zile, TAS a analizat prin videoconferinţă apelul clubului englez după excluderea de către UEFA din cupele europene pentru nerespectarea fair-play-ului financiar.
În 14 februarie, UEFA a decis să amendeze cu 30 de milioane de euro pe Manchester City şi să excludă această echipă din două ediții ale cupelor europene pentru încălcări grave ale regulamentelor legate de licenţierea cluburilor şi de fair play-ul financiar. Clubul englez ar fi exagerat când a declarat veniturile din sponsorizări şi informaţiile declarate la UEFA în perioada 2012-2016. În plus, camera decizională a Corpului de Control financiar al Cluburilor a precizat că gruparea nu a cooperat în anchetă. Dacă decizia ar fi fost aplicată, Manchester City ar fi înregistrat o pierdere estimată la 100 de milioane de euro anual. 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1