La 18 ani, Radu Matei Drăgușin și-a făcut debutul la Juventus Torino

dragusin-juventus-profimedia.jpg

Radu Matei Drăgușin a intrat pe finalul meciului cu Dinamo Kiev
Radu Matei Drăgușin a intrat pe finalul meciului cu Dinamo Kiev
Foto: Profimedia

Inclus în lotul primei echipe a lui Juventus Torino, Radu Matei Drăgușin (18 ani) a debutat la cea mai titrată grupare din fotbalul italian. El a fost introdus pe teren în minutul 69 al meciului câștigat cu 3-0 în fața lui Dinamo Kiev, în etapa cu numărul 5 din faza grupelor ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor. Internaționalul român l-a înlocuit pe Merih Demiral.

Radu Drăgușin s-a născut în 3 februarie 2002, la București, într-o familie cu trecut sportiv. Mama lui, Svetlana Simion, a practicat baschetul, iar tatăl, Dan Drăgușin, a jucat volei, ambii evoluând pentru echipele reprezentative. Atras spre fotbal de vărul său, Vlad Bărbulescu, tânărul a început să practice acest sport la 7 ani, la Sportul Studențesc, fiind supervizat de antrenorul Iulian Stavrică.  
În 2018, datorită calităților sale, Radu Drăgușin a avut oferte de a pleca la cluburi precum Paris Saint-Germain sau Atletico Madrid. În cele din urmă, a optat pentru Juventus, fiind transferat pentru 250 de mii de euros. În octombrie 2019, pe când avea 17 ani, a fost chemat de Maurizio Sarri să se antreneze cu prima echipă a ”Bătrânei Doamne”. Iar Andrea Pirlo l-a inclus în lot în noiembrie trecut.  
Internațional U17, U19 și de tineret, Drăgușin s-a calificat cu echipa României la turneul final al Campionatului European U21 de anul viitor. Tânărul fundaș central și-a făcut următoarea descriere în revista „100% Sport”: „Sunt o persoana calmă, normală, care are un vis și care muncește pentru acesta. Ca fotbalist mă caracterizez prin determinare, perseverență și atitudinea care nu trebuie să lipsească de la niciun jucător. Matur am fost mai mereu și datorită faptului că a trebuit să iau anumite decizii singur și asta m-a călit. Familia mea a fost 100% alături de mine și mi-a spus să îmi urmez visul fără
nicio reținere. Am plecat de la 16 ani, dar acum au venit mama și sora mea să stea cu mine, deci este mult mai bine. Înainte stăteam la un cămin al clubului, unde condițiile erau foarte bune, dar faptul că am familia alături e un mare plus”.

Loading...