Infirmiera lui Maradona ar fi fost pusă să mintă în raportul medical. Ce au descoperit anchetatorii

Ultima actualizare:

    Diego Armando MaradonaFoto: Guliver / GettyImages
Diego Armando MaradonaFoto: Guliver / GettyImages

O asistentă care avea grijă de Diego Maradona în ziua în care a murit a recunoscut că a mințit când a declarat că a fost să îl controleze pe fostul fostbalist înainte ca acesta să moară. Dezvăluirea vine după ce o anchetă a fost deschisă în cazul morții lui Maradona, mai ales că nu e foarte clar cum a survenit decesul.

Maradona a murit pe 25 noiembrie, la casa sa din Tigre, unde era îngrijit de o echipă de asistenți după o operație pe creier. Raportul medical întocmit de firma care avea grijă de el arată că un asistent a fost să vadă ce face Maradona în jurul orei 6.30 dimineața, când respira normal, conform mirror.co.uk. Asistenta care l-a înlocuit pe bărbat a declarat că l-a auzit pe fostul fotbalist când s-a dus la baie, pe la 7.30, dar nu a intrat în camera lui. A încercat să îi verifice pulsul pe la 9.20, dar starul a refuzat. 

Însă ea și-a schimbat declarația și a spus anchetatorilor că nu a intrat deloc în camera lui Maradona în acea dimineață. Mai mult, femeia susține că a fost pusă să mintă de firma medicală. 

Achetatorii au declarat că ”Ce a adăugat martorul a fost că.. a fost pusă să mintă în raport de Medidon (firma care asigura asistența medicală) că a verificat semnele vitale ale lui Maradona, când ea de fapt nu a intrat în cameră”. Medidon nu a vrut să comenteze declarațiile. 

Asistenta a mai spus că a intrat în camera lui Maradona în jurul prânzului, când era mort sau pe moarte și a încercat să îl resusciteze. 

Anchetatorii analizează probele pentru a se asigura că Maradona a murit din cauze naturale

Oficiali din sănătate au cerut medicilor care au ajuns primii la casa lui Maradona să cheme procurorii și poliția, pentru a evita o situație similară cu moarte Mariei Marta, un sociolog argentinian a cărei moarte a fost considerată inițial un accident, pentru ca apoi să se ajungă la concluzia că a fost o crimă. Cazul este încă nerezolvat. 

Acum anchetatorii analizează imaginile de pe camerele de supraveghere din casa lui Maradona, dar și apelurile și mesajele asistenților care aveau grijă de starul argentinian. Ei susțin însă că nimic nu indică altceva decât o moarte naturală. 

Avocatul lui însă a declarat că prima ambulanță a ajuns la casa lui Maradona după o jumătate de oră și că fostul fotbalist nu primise un control medical în ultmele 12 ore. Surse legale susțin însă că ambulanța a ajuns în 11 minute. 

Primele rezultate post-mortem arată că Maradona a avut un cheag de sânge la inimă, care i-ar fi provocat moartea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net