Gică Popescu, împotriva cantonamentului prelungit: ”Ce om poate rezista atât închis?”

Ultima actualizare:

    Gică Popescufoto: Click!
Gică Popescufoto: Click!

Președintele Viitorului Constanța, Gică Popescu, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la planul făcut de MTS pentru reluarea sportului românesc. El spune că e inuman să ții mai mult de o lună un jucător în cantonament.

Gică Popescu a vorbit la Telekom Sport și despre costurile pe care le-ar implica un asemenea cantonament. ”Probabil că noi va trebui să stăm într-o aripă separată de la hotel Iaki, unde putem să avem siguranţa că este într-adevăr un cantonament izolat. După calculele noastre, o săptămână de cantonament ne va duce în jur a 25-30.000 de euro. O săptămână. Dacă vor fi două, va fi dublu, dacă vor fi trei, înmulţim”, a declarat ”Baciul”.

Nemulțumirea fostului mare internațional rezultă însă din alt motiv: cantonamentul prelungit distruge psihicul jucătorilor. ”Programul este în felul următor: antrenament, cameră şi nimic altceva. Tu crezi că e posibil aşa ceva? Crezi că un jucător, un om poate să reziste patru săptămâni să stea numai şi numai în casă şi să iasă două ore pe zi la antrenament? Crezi că e normal aşa ceva? Nu au voie jucătorii să iasă în holul hotelului, nu au voie să iasă în barul hotelului, nu au voie să se plimbe în curtea hotelului, trebuie să stea în cameră şi numai în cameră. Trebuie să ne gândim şi la jucători, că nu pot sta în cantonament la nesfârşit. Au familii, au copii şi una este când vii în cantonament cu o zi înaintea meciului cu un anumit spirit, cu un anumit entuziasm de acasă şi una e când stai o lună de zile şi de-abia aştepţi să se termine cantonamentul, să treacă meciurile, să te duci să îţi vezi copiii şi familia”, a mai spus Gică Popescu la aceeași televiziune.

Conform ordinului inițial al MTS, sportivii de performanță trebuie să intre în cantonament cu o lună înaintea începerii competiției, timp în care se pot antrena după anumite reguli, după care, pe toată durata campionatului, trebuie, de asemenea, să stea izolați în cantomente.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net