Gică Popescu a împlinit vârsta de 51 de ani. Realizările şi dramele din viaţa "Baciului"

gica popescu vârstă 51 de ani

gica popescu
Gică Popescu a împlinit vârsta de 51 de ani
Foto: Click!

Fotbalul românesc îl aniversează azi pe Gică Popescu. Fostul mare internaţional român s-a născut în urmă cu 51 de ani, pe 9 octombrie 1967, la Calafat, în Judeţul Dolj, şi a ajuns la o vârstă venerabilă.

Gică Popescu a împlinit vârsta 51 de ani şi, cu o excepţie, se poate uita cu mândrie înapoi. A început fotbalul la Universitatea Craiova şi "Baciul", cum avea să-şi câştige porecla fundaşul cu picioare de fier, a prins 103 meciuri în tricoul alb-albastru. În 1988 a fost împrumutat la Steaua pentru o scurtă perioadă cu intenţia de transfer definitiv pe motive de "armată", cum se proceda la acea vreme. A ieşit scandal şi Popescu s-a întors la Craiova după 13 meciuri în Ghencea, suficiente însă cât să-i treacă în palmares titlul de campion al României, culmea, singurul din vitrină. 

Gică Popescu a împlinit vârsta de 51 de ani pe 9 octombrie

Imediat după Revoluţie Gică Popescu a fructificat şi el deschiderea graniţelor şi a ajuns în Olanda, la PSV Eindhoven, unde a jucat până în pragul Campionatului Mondial din SUA 1994. Cu batavii a câştigat două titluri de campion şi o Cupă, iar după performanţa cu echipa naţională de la turneul final american şi-a luat zborul spre Tottenham Hotspurs.

Gică Popescu Barcelona Vârstă.jpg

Gică Popescu a fost căpitanul Barcelonei
foto: EPA

N-a stat în Anglia decât un sezon pentru că Barcelona i-a făcut cu ochiul şi "Baciul"  ajuns în Catalunia. Atletico şi Real, duetul din Madrid, i-au interzis titlul în acele două sezoane, dar Gică Popescu a ridicat deasupra capului Cupa Regelui, Supercupa Spaniei şi Cupa Cupelor. 

Turcia, tărâm fermecat pentru Gică Popescu

În 1997 Gică Popescu a făcut o mutare surprinzătoare, dar care i-a adus până la urmă multe satisfacţii. A semnat cu Galatasaray Istanbul şi pe Bosfor a fost "Rege". Bine, s-a simţit poate ca anul, pentru că "Rege" a fost cumnatul său, Gheorghe Hagi, coechipier la turci pentru câteva sezoane. Galata a fost echipa de club pentru care a prins cele mai multe meciuri, 11, şi doar pentru naţională a bifat mai multe apariţii, 115.

Gică Popescu Galatasaray.jpg

Gică Popescu a câştigat două trofee europene cu turcii
foto: EPA

Pe Sami Yen, Gică Popescu a câştigat 3 titluri, două Cupe ale Turciei, o Cupă UEFA şi o Supercupă a Europei, maximul carierei pentru "Baci". Finalul n-a fost prea glorios nici pentru el, Lecce, Dinamo Bucureşti şi Hannover 96 asigurându-i o ieşire din scenă timidă.

Gică Popescu a stat la închisoare un an şi opt luni

Deşi asigurat financiar pentru tot restul vieţii, Gică Popescu a făcut o mare greşeală după retragerea din activitate. Fostul internaţional a lucrat cu fraţi Ioan şi Victor Becali la firma acestora de impresariat şi a participat la transferul ilegal al lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray.

Gică Popescu Echipa Naţională România.jpg

Echipa naţională i-a oferit lui Gică Popescu o mulţime de satisfacţii
foto: EPA

Deşi a plătit un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, instanţa l-a condamnat la închisoare cu executare şi Gică Popescu a stat după gratii un an şi opt luni. În această perioadă şi-a pierdut tatăl dinc auza unui atac de cord. Gică Popescu este de 19 ani căsătorit cu Luminiţa şi împreună au doi copii, Nicolas, un băiat în vârstă de 15 ani care joacă fotbal chiar la Academia lui Gheorghe Hagi, şi Maria, o fetă în vârstă de 18 ani.

Gică Popescu Hannover 96.jpg

Gică Popescu s-a retras din activitate în 2003 din tricoul nemţilor de la Hannover 96
foto: EPA
Loading...

Citește și

  • Fost antrenor la CFR Cluj şi Dinamo, Vasile Miriuță (50 de ani) va prelua conducerea tehnică a echipei FC Hermannstadt. Acesta îi ia locul pe banca sibienilor lui Alexandru Pelici, omul cu care gruparea transilvană a reușit promovarea în Liga 1, vara trecută, dar și calificarea în finala Cupei României. În ultimele șase meciuri, Hermannstadt n-a obținut decât un punct, sâmbâta trecută, la Craiova (1-1).

  • nationala, antrenor, daum, dinamo, contra, rednic, ioan andone

    Arabia Saudită este unul dintre cele mai conservatoare state arabe, libertăţile din Emirate, Qatar sau Oman fiind doar un vis în “Regat”. Iar asta se vede şi în modul dictatorial în care e condus fotbalul de club şi căruia i-a căzut victimă un alt român.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1