EXCLUSIV! Nely Lucescu: «Eu trăiesc prin Mircea»!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mircea Lucescu împlineşte astăzi 66 de ani, iar ultimii 44 i-a petrecut alături de soţia sa, Nely. Cum este omul Lucescu la această frumoasă vârstă? S-a schimbat cu ceva faţă de anul trecut, de exemplu? Sau de acum 10, 15, 20 de ani? Cine ar putea ştii mai bine decât femeia care i-a stat alături aproape toată viaţă? La ceas aniversar, Nely îl prezintă, în exclusivitate pentru Click!, pe bărbatul ei ca pe un tip sufletist, pasional şi romantic.

Povestea de iubire şi de viaţă în doi a început ca în filme. "Ne-am cunoscut la facultate. Prima dată l-am văzut la cantina studenţească, mă observase şi el, însă niciunul nu a făcut vreun pas. Ne-am vorbit abia înainte să plec eu într-o vacanţă la Târgu-Jiu. M-a văzut că am coborât din tramvai şi aveam câteva sacoşe. Mircea a venit la mine, mi-a luat bagajele şi m-a dus până în cămin", îşi aminteşte doamna Lucescu.

De la un gest frumos, cavaleresc, s-au scurs 44 de ani de relaţie, cu bune şi cu rele.

„Viaţa noastră nu a fost mereu roz. Am avut probleme, ca orice familie", explică soţia antrenorului român. Dar, oare, ţine dragostea atâtea decenii? Nely Lucescu ne mărturiseşte că, în cazul ei şi al lui Mircea, iubirea este puternică în continuare: "Suntem poate mai liniştiţi decât acum 40 de ani, dar de iubit ne iubim ca la început".

Trecerea anilor a creat o legătură din ce în ce mai strânsă între cei doi. „Dacă nu vorbesc cu Mircea măcar o dată la două, trei ore, mă cuprinde o nelinişte sufletească. Simte şi el aceleaşi lucruri. Cred că vorbim de câteva ori pe zi la telefon, eu nu-l sun că ştiu că mereu are treabă, el îmi dă telefon. După ce vorbim, chiar şi un minut sau două, ne liniştim", ni se confesează nevasta tehnicianului de la Şahtior.

Femeia este extrem de emoţionată atunci când povesteşte amănunte „intime" din viaţa ei.

„Lumea nici nu are habar ce om sufletist şi sensibil este Mircea. Eu, de multe ori simt că trăiesc prin el, prin trăirile lui care sunt extrem de puternice", explică Nely.

Apoi continuă: "Mircea este un romantic din fire. Îmi face complimente despre modul în care arăt şi nu se fereşte să-mi spună un „Te iubesc" cu zâmbetul pe buze..."

Nepotul Matei vine în Ucraina

În fiecare an, de ziua antrenorului, doamna Nely are cea mai grea misiune: aceea de a-i găsi cadoul potrivit soţului ei.

simeon stalpnicul png

„După atâţia ani, nici nu mai ştiu ce să-i iau. Acum, i-am cumpărat câteva obiecte vestimentare", a explicat femeia.

O surpriză pentru antrenor a fost prezenţa la Doneţk a nepotului. „Matei a dorit neapărat să vină în Ucraina, să-l felicite pe Mircea şi să fie alături de el", a precizat Nely. Cei trei, alături de staff-ul tehnic al echipei şi de câţiva prieteni apropiaţi, vor petrece diseară într-un luxos restaurant dn Doneţk.

A plâns când a fost decorat

Deşi este un tip extrovertit, Mircea Lucescu încearcă pe cât posibil să se descarce emoţional doar în interiorul familiei. „Il Luce" a mai avut totuşi şi „scăpări".

„Îmi aduc aminte când l-am văzut pe Mircea lăcrimând, în momentul în care a fost decorat de preşedintele ţării. L-am simţit, nu mai ştia nici ce să spună, se blocase, atât de emoţionat era. Nici eu atunci nu mai ştiam ce e în jurul meu, trăiam doar ce sentimente trăia el", povesteşte Nely Lucescu.

«N-am apucat să mă bucur de ce am realizat!»

Click!: Cum vă simţiţi la 66 de ani?

Mircea Lucescu: Mai sărac de la an la an, pentru că îmi dau seama că nu câştig decât experienţă, iar nisipul se scurge repede din clepsidra vieţii.

Resimţiţi oboseala?

Nu, deşi degeaba spiritul şi mintea te ajută dacă te lasă genunchii. Am jucat acum două zile tenis cu piciorul, pentru prima dată după doi ani de pauză! A trebuit să stau în pat câteva ore să-mi revin...

“Il Luce” abia aşteaptă să taie tortul de ziua sa

simeon stalpnicul png

La 70 de ani cum o să fie Mircea Lucescu?

Nu-mi fac planuri, mă gândesc doar la prezent. Viaţa m-a învăţat că dacă vreau să rămân cum sunt acum, trebuie să nu cedez şi să nu mă resemnez.

Sunteţi un om fericit?

Fericirea are o scară de valori diferită. În general, cu cât obţii mai mult, cu atât ai impresia că de fapt nu ai obţinut nimic. Trebuie să te mulţumeşti mereu cu ce ai. Nu pot spune că sunt absolut fericit. E greu să delimitezi fericirea de mulţumire, de satisfacţie

Aţi făcut multe sacrificii?

Fotbalul a fost pasiunea mea şi am făcut cu plăcere tot, însă asta nu înseamnă că nu privesc cu o oarecare invidie la pensionarii care îşi permit să facă un grătar, să bea un pahar de vin, să petreacă o seară liniştită.

Eu astea le fac o dată, de ziua mea, apoi încep treaba. N-am mai fost într-o vacanţă în care să nu fac nimic de pe vremea când eram jucător la Dinamo şi îmi luam bilete la Costineşti.

Nici nu apuc să mă bucur de ce am realizat. Am plătit scump fiecare lucru pe care l-am obţinut. Şi, îţi spun, preţul succesului este invidia!

Aţi fi vrut să faceţi ceva şi n-aţi apucat până acum?

Da, să călătoresc în linişte, să vizitez şi eu locuri exotice. Am văzut o grămadă de ţări, dar ştiu decât drumul de la aeroport la hotel, la stadion şi înapoi la aeroport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net