Elicopterul patronului Leicester City s-a prăbuşit după meci. Magnatul thailandez se afla la bord

Ultima actualizare:
Elicopterul patroului Leicester City s-a prăbuşit în parcarea stadionului King Power
Elicopterul patroului Leicester City s-a prăbuşit în parcarea stadionului King Power

Elicopterul patronului Leicester City s-a prăbuşit sâmbătă noaptea, în parcarea stadionului King Power, după meciul cu West Ham United din campionatul Angliei. Vichai Srivaddhanaprabha se afla la bord, dar nu se ştie cine sau câţi oameni mai erau cu el.

UPDATE 13.00: În elicopter se mai aflau una dintre fiicele lui Vichai Srivaddhanaprabha, doi piloţi şi o a cincea persoană care nu a fost identificată. Nu se ştie dacă cineva dintre cei cinci a supravieţuit, potrivit guardian.com. 

Fanii Leicester City s-au strâns în faţa stadionului King Power pentru a-i aduce un omagiu milionarului thailandez. Cu ochii în lacrimi, ei au lăsat la faţa locului flori, un tricou Manchester City şi un fular Aston Villa. Vichai Srivaddhanaprabha era iubit de suporterii echipei, nu numai datorită faptului că a ajutat Leicester City să câştige în premieră titlul în 2016. El era cunoscut şi ca un om generos: de ziua lui, în aprilie, a dat 60 de bilete pentru un sezon întreg şi oferea frecvent mâncare şi băutură gratis la meciuri. Mai mult, el a donat două milioane de lire pentru un nou spital de copii din Leicester, un milion pentru un departament medical în cadrul universităţii din oraş, 100.000 de lire pentru a ajuta la reînhumarea lui Richard al III-lea şi 23.000 de lire pentru un fan care strângea bani pentru boala rară a fiului. 

Meciul dintre Leicester City şi West Ham United a început în jurul orei 17.30 (ora Angliei, 19.30, ora României), sâmbătă (27 octombrie), pe stadionul King Power şi s-a terminat cu o oră înainte ca elicopterul să decoleze. 


    Elicopterul patroului Leicester City s-a prăbuşit în parcarea stadionului King Powerfoto: Getty
Elicopterul patroului Leicester City s-a prăbuşit în parcarea stadionului King Powerfoto: Getty

Conform martorilor, s-a auzit o explozie puternică, iar apoi cei prezenţi au văzut o bilă uriaşă de foc, notează bbc.com. Jucătorul Leicester Kasper Schmeichel a luat-o la fugă înspre locul în care elicopterul s-a prăbuşit. Potrivit unui fotograf acreditat la meciul dintre Leicester şi West Ham United, motorul elicopterul s-a oprit, a făcut un zgomot asurzitor, s-a învârtit în spirală şi apoi a căzut. 

Poliţia a cerut ca oamenii să evite speculaţiile privind cauza accidentului sau persoanele care se aflau la bord. 

Iniţial, s-a speculat că în elicopter se aflau şi Aiyawatt Srivaddhanaprabha, fiul patronului şi vicepreşedinte al clubului, dar informaţia a fost infirmată. 

Vichai Srivaddhanaprabha este al cincilea cel mai bogat om din Thailanda

simeon stalpnicul png

Vichai Srivaddhanaprabha are 61 de ani şi este tatăl a patru copii. El şi-a început afacerile în 1989 şi a făcut avere în Thailanda din activităţi de tip duty-free. Averea lui este estimată la peste patru miliarde de euro, fiind al cincilea cel mai bogat om din Thailanda.

Srivaddhanaprabha a cumpărat clubul Leicester în 2010, cu 39 de milioane de lire sterline, când evolua în liga a doua. Sub patronajul său, echipa Leicester a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului englez, câştigând campioantul în sezonul 2015/2016.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net