Ei sunt fotbaliștii cel mai bine cotați din lume

mbappe_sterling_neymar.jpg

Mbappe, Sterling si Neymar, cei mai valoroși trei fotbaliști ai lumii
Mbappe, Sterling si Neymar, cei mai valoroși trei fotbaliști ai lumii
Foto: Guliver/ GettyImages

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi sunt cei mai mediatizați fotbaliști din lume, iar de cele mai multe ori prestațiile lor, dar și salariile, demonstrează de ce sunt considerați cei mai buni fotbaliști din lume. Dar valoarea din teren nu coincide mereu cu cea contabilă, astfel că niciunul dintre ei nu se află în Top 5 al celor mai bine cotați jucători ai mapamondului!

Dacă Lionel Messi ocupă locul 8, cu o valoare de 140 de milioane de euro, în cazul lui Ronaldo lucrurile sunt de-a dreptul dramatice din acest punct de vedere: el este abia pe poziția a 42-a, la egalitate cu alți patru jucători: De Ligt, Laporte, Verrati și Icardi. Toți sunt cotați la 75 de milioane de euro, adică de 2,5 ori mai puțin decât valoarea liderului ierarhiei, francezul Kylian Mbappe, al cărui preț calculat de cei de la transfermarkt.com este de 200 de milioane de euro. Probabil că ”de vină” pentru această diferență de preț este doar vârsta, jucătorul din Hexagon având toată cariera înainte, el urmând să împlinească 22 de ani abia la finalul lunii decembrie. Asta în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo a făcut deja 35 de ani, iar Messi merge pe 33.

Dacă prezența lui Mbappe în vârful listei nu este atât de surprinzătoare, pentru că el a devenit campion mondial la vârsta de 20 de ani, în Top 10 avem câțiva jucători la care nu v-ați fi așteptat niciodată să fie peste Messi sau în apropierea lui. Argentinianul este clasat, așa cum v-am prezentat deja, pe locul 8. Este vorba de atacantul lui Liverpool, Sadio Mane (27 de ani), care e cotat la 150 de milioane de euro, sau de Jadon Sancho (20 de ani), de la Borussia Dortmund, care e cu doar 10 milioane de euro mai slab cotat decât Messi.

Și din acest clasament rezultă superioritatea Premier League, campionat care dă nu mai puțin de 5 dintre cei mai bine cotați fotbaliști din lume: Sterling (locul 2), Mane, Salah, Kane și De Bruyne (toți la egalitate pe locul 4). La polul opus e Italia, fără nici un reprezentant. Spania și Franța au câte doi, în timp ce Germania are unul. Această ierarhie ne mai oferă un paradox: acela că exact cel mai slab campionat dintre cele cinci mari (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A și Ligue 1), cel francez, are jucătorii cel mai bine cotați, căci Mbappe ocupă locul 1, iar Neymar poziția a treia. Ambii sunt legitimați la multipla campioană Paris Saint-Germain.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Kylian Mbappe, transfer, Real Madrid, AS Monaco, Zidane

    Real Madrid şi AS Monaco vor face cea mai mare tranzacţie din istoria fotbalului mondial: 180 de milioane de euro pentru Mbappe. Suma va fi cea mai mare din istorie achitată pentru un transfer, până acum Paul Pogba deţinând supremaţia, când mutarea de la Juventus la Manchester United a fost de 120 de milioane de euro.

  • Tânărul atacant Kylian Mbappe, împrumutat de PSG de la AS Monaco, a fost protagonistul unui episod mai puţin plăcut în timpul meciului disputat în deplasare cu Celtic Glasgow în Liga Campionilor, partidă câştigată de francezi cu 5-0.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5