Diego Maradona și-a amintit, în vară, de meciul cu România de la CM 1990

Ultima actualizare:

     Diego Armando Maradona a urmărit de la masa presei meciul România - Argentina 3-2 de la CM 1994Foto: Guliver / GettyImages
Diego Armando Maradona a urmărit de la masa presei meciul România - Argentina 3-2 de la CM 1994Foto: Guliver / GettyImages

Lumea fotbalului deplânge dispariția prematură a lui Diego Armando Maradona (60 de ani). Campionul mondial din 1986 s-a stins din viață astăzi (miercuri, 25 noiembrie), în urma unui stop cardiac. Vara trecută, acesta și-a amintit de meciul pe care l-a disputat sub culorile Argentinei contra României, la Campionatul Mondial din Italia, în 1990.

Maradona a scris într-o postare pe rețelele sociale: "Acum 30 de ani, împotriva României, trebuia să obţinem calificarea pentru faza următoare. Aveau mari jucători, precum Hagi, Lacatuş, Popescu. Aveam un galben şi cu altul nu aş fi jucat meciul următor. A fost multă luptă, foarte fizică şi cu puţin fotbal. Iar la sfârşitul primei reprize, numărul 5 al României (n.r. - Iosif Rotariu) mi-a rupt glezna stângă. Mi-a deschis-o cu o lovitură. În a doua repriză, am jucat cu infiltraţii şi puteam face foarte puţin. Dar nu eram nebun să ies. Îmi amintesc că la pauză, Moncho Monzon mi-a spus că vrea să înscrie un gol, iar eu i-am răspuns că la cornere să atace prima bară, pentru că urma să trimit mingea acolo. Şi mulţumesc Domnului, Moncho s-a dus să o caute unde i-am spus. Dar, din păcate, nu am putut păstra scorul şi am fost egalaţi imediat. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi, pentru că a trebuit să jucăm împotriva Braziliei", a povestit Maradona, care însoţea postarea de un rezumat al meciului, în care se insistă pe duelurile dure dintre jucătorii celor două echipe.Confruntarea în cauză  s-a disputat la Napoli, în 18 iunie 1990, în ultima etapă a fazei grupelor. Monzon a deschis scorul în minutul 62, iar Balint a egalat în minutul 68. Argentina și România s-au calficat în faza următoare, tricolorii clasându-se pe locul 2  în grupă , după Camerun, dar înaintea formației lui Maradona. Iar dacă jucătorii antrenaţi de Emeric Ienei au fost eliminaţi în optimile de finală de Irlanda, la penalty-uri, Argentina a ajuns în finală, însă a pierdut titlul mondial în faţa RF Germania (0-1).

Maradona n-a jucat împotriva României la CM 1994

România şi Argentina s-au mai înfruntat și la Campionatul Mondial din 1994,  în SUA. Însă Maradona nu a fost pe teren, fiind suspendat chiar înaintea acelei partide după ce a fost depistat pozitiv. El Pibe D'Oro a urmărit din tribune cum Argentina a  pierdut (2-3) în faţa României, în optimile de finală ale competiţiei. Acel meci a fost cel care a consacrat generația socotită „de aur”. Gică Hagi și Maradona s-au mai înfruntat la nivel de prime reprezentative și în 1982, când Argentina a câștigat cu 1-0 un meci amical cu România. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net