Descătușarea lui Ianis Hagi. Primul meci mare făcut în Belgia

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi
Ianis Hagi

Hagi Jr. a fost cel mai bun fotbalist de pe teren într-un meci dramatic, Sint-Truiden – Genk (3-3), care se va decide însă la „masa verde”.

Ianis Hagi a avut nevoie de opt meciuri jucate în tricoul lui Genk pentru a reuși să impresioneze așa cum o făcea în Liga I, la Viitorul. Internaționalul nostru de 20 de ani a dat două goluri, ambele din penalty, dar și o pasă decisivă.

Titular pentru a doua etapă la rând la campioana Belgiei, fiul lui Gică Hagi a avut o prestație entuziasmantă într-un meci cu o încărcătură aparte, dată de rivalitatea dintre fanii celor două echipe, Sint-Truiden și Genk. Prima reușită a lui Ianis a fost o lovitură de colț bătută perfect și fructificată de colegul său Bongonda, care a deschis scorul. Românul și-a continuat recitalul imediat după pauză, când Genk a beneficiat de două lovituri de la 11 metri. Nominalizat să execute, Hagi a făcut-o în stil de mare campion. Mai întâi l-a învins pe portarul advers cu piciorul drept, după care l-a păcălit cu cel stâng, o performanță de care puțini fotbaliști sunt în stare. „Un jucător a fost peste toți ceilalți, Ianis Hagi. Lăsat deseori pe banca de rezerve în startul sezonului, el a profitat de această șansă pentru a-și etala calitățile. Perfect ambidextru, a executat toate fazele fixe, și de pe stânga și de pe dreapta. A transformat și cele două penalty-uri, tot cu ambele picioare. Ce face el e foarte rar”, au remarcat jurnaliștii belgieni de la RTBF, un post de radio pentru zona valonă. Ducând scorul la 3-0, Hagi a provocat primele incidente de pe arena din Sint-Truiden, meciul fiind întrerupt aproape un sfert de oră din cauza fanilor gazdelor.

La cel mai bun meci de când s-a transferat la Genk, Ianis a fost înlocuit în minutul 69, la scorul de 3-1 pentru echipa sa, înainte de spectaculoasa revenire pe tabelă a lui Sint-Truiden (3-3, de la 0-3). A fost momentul în care suporterii oaspeților și-au dat și ei în petec, atmosfera incendiară din sectorul de tribună al lui Genk determinându-l pe arbitru să pună capăt întâlnirii înainte de scurgerea celor 90 de minute regulamentare. În aceste condiții, rezultatul din derby-ul regiunii Limburg va fi decis la comisiile de disciplină ale federației belgiene, atât Sint-Truiden cât și Genk riscând pierderea meciului la „masa verde”. Indiferent cum va fi, Ianis Hagi va rămâne cu cele două goluri în CV, dar și cu o doză substanțială de încredere în sine, îmbucurătoare în vederea meciurilor pe care naționala României le mai are de disputat în această toamnă în preliminariile Euro 2020.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net