De ce a murit Ilie Balaci. Stalin, Churchill şi Al Capone s-au stins din acelaşi motiv

Ilie Balaci a murit cauze.jpg

Ilie Balaci a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României
Foto: Click!

Ilie Balaci avea doar 62 de ani şi vestea morţii sale a surprins pe toată lumea mai ales pentru motivul că nu se ştia ca fostul fotbalist să sufere de vreo afecţiune acută.

În aceste condiţii, infarctul miocardic sau atacul vascular cerebral au devenit principalele cauze suspectate de a fi răpus-o pe "Minunea blondă". Iar când s-a aflat că încetarea din viaţă a survenit la scurt timp după ce Balaci s-a prăbuşit din picioare din senin, a devenit cam clar. Medicii care au încercat să-l resusciteze, dar care după 30 de minute au trebuit să se recunoască învinşi şi să declare decesul, au confirmat: atac vascular cerebral de cel mai grav tip, incompatibil cu viaţa. AVC ischemic, cum se numeşte în termeni medicali, este cauzat de un cheag de sânge care blochează circulaţia sangvină a creierului. Cheagurile apar numeroase cauze, printre care cele mai întâlnite sunt rigidizarea pereţilor arterelor, tensiunea arteriala crescută, diabetul zaharat sau de nivelul crescut al colesterolului. 

Această afecţiunea, mortală în faza ei cea mai gravă, a răpus numeroase celebrităţi de-a lungul timpului fără ca cineva să mai poată interveni. Astfel, după un AVC ischemic s-au stins din viaţă preşedinţii Statelor Unite, Woodrow Wilson, Richard Nixon, fostul prim-ministru britanic, Winston Churchill, scriitorul Charles Dickens, compozitorul Johann Sebastian Bach, celebrul mafiot american, Al Capone şi chiar dicatorul sovietic, Iosif Vissarionovich Stalin.

Loading...

Citește și

  • Ilie Balaci a murit la 62 de ani

    La 62 de ani, Ilie Balaci a murit, în această dimineață, în urma unui stop cardio-respirator. Cluburile și conducătorii din fotbalul nostru, oficialii FR de Fotbal îi aduc un omagiu celui supranumit ”Minunea Blondă”.

  • Preşedintele CSU Craiova, Marcel Popescu, a declarat că gruparea craioveană a decis să nu solicite LPF amânarea meciului cu FCSB, programat în această seară, de la ora 21.00, în etapa cu numărul 12 a Ligii I. Oficialii bucureșteni precizaseră că vor fi de acord cu o amânare în contextul în care Ilie Balaci, fost component al echipei craiovene, a murit astăzi, la 62 de ani.