Clipe dureroase la înmormântarea lui Ilie Balaci. Mama fotbalistului şi-a pierdut cunoştinţa

Ultima actualizare:
Mama fostului fotbalist şi-a pierdut cunoştinţa preţ de câteva secunde
Mama fostului fotbalist şi-a pierdut cunoştinţa preţ de câteva secunde

Ilie Balaci, decedat din cauza unui infarct miocardic şi a insuficienţiei respiratorii în dimineaţa de duminică, 21 octombrie, a fost înmormântat marţi la Cimitirul Sineasca. Durerea a fost prea mare pentru mama fostului fotbalist al Craiovei Maxima, aceasta leşinând la câteva momente după ce siciriul cu trupul fiului său a fost coborât în pământ.

Mama lui Ilie Balaci, în vârstă de 82 de ani, a fost copleşită de durerea momentului în care siciriul cu trupul fiului său a fost coborât în pământ şi şi-a pierdut cunoştinţă pentru câteva secunde. A fost prinsă în braţe de către cei din jur, care au ajutat-o să îşi revină din şocul puternic. 

Femeia a suferit un moment similar atunci când trupul neînsufleţit al fiului său a fost depus la Biserica “Sfântul Ilie din Craiova”. Apropiaţii au chemat ambulanţa, pentru că femeii i s-a făcut rău în biserica unde era privegheat Ilie Balaci. Medicii au vrut să o ducă la spital însă femeia a refuzat: “Vă implor să nu mă luaţi de lângă fiul meu!”, le-a spus femeia cadrelor medicale, potrivit adevarul.ro.


    Mama fostului fotbalist şi-a pierdut cunoştinţa preţ de câteva secunde Foto:Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Mama fostului fotbalist şi-a pierdut cunoştinţa preţ de câteva secunde Foto:Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Ea a fost alături de Ilie Balaci în momentele dificile în care acestuia i s-a făcut rău, în dimineaţa zilei de duminică, 21 octombrie. Atunci cel supranumit minunea blondă a suferit un infarct care i-a fost fatal. În dimineaţa de 21 octombrie, Ilie Balaci nu a reuşit să se ridice din pat pentru că abia respira. Speriat fiind, şi-a strigat mama pentru a-i cere ajutor. Femeia a pelcat pentru a cere o lămâie vecinilor, însă atunci când s-a întors şi-a găsit fiul zăcând aproape fără viaţă pe podea. Medicii ajunşi la faţa locului nu au putut să-l intubeze pe fostul fotbalist din cauza unei inflamaţii a căilor aeriene. După mai bine de jumătate de oră în care au încercat să-l intubeze şi au executat mai multe intervemţii specifice ei au fost nervoiţi să declare decesul lui Ilie Balaci. 

Ilie Balaci a fost decorat post-mortem 

Ilie Balaci (62 de ani) a fost decorat post-portem de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. ”Astfel, în semn de deosebită apreciere şi admiraţie pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea «sportului rege» şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci”, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

O stradă din Craiova va purta numele lui Ilie Balaci

Primăria municipiului Craiova a transmis, luni seara, printr-un comunicat de presă, că, în memoria marelui fotbalist Ilie Balaci şi în semn de respect faţă de contibuţia pe care acesta a avut-o la dezvoltarea acestui sport, va organiza în fiecare an o gală care îi va purta numele şi în cadrul căreia vor fi premiaţi cei mai buni juniori de fotbal. În cadrul aceluiaşi comunicat a fost anunţat faptul că o stradă va fi redenumit cu numele lui Ilie Balaci. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net