Ce spune presa internațională despre meciul României din semifinala Campionatului European U21: „Germania s-a speriat”

Ultima actualizare:

    Selecţionata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2 Foto: Getty
Selecţionata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2 Foto: Getty

Tricolorii mici i-au impresionat și pe străini, nu doar pe milioanele de români care au fost cu sufletul alături de ei la fiecare meci. Selecționata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2, joi seară (27 iunie), în semifinalele Campionatul European de fotbal Under 21 din Italia și San Marino, pe Stadionul Renato Dall’Ara din Bologna.

A fost un meci cu emoții pentru tricolorii mici, în urma căruia Germania, campioana en titre, a reușit să se simpună, deși a fost condusă la pauză cu 2-1.

Presa internațională a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei lui Mirel Rădoi, în ciuda eliminării din semifinale. Cele mai prestigioase publicații de sport din Europa au remarcat evoluția tricolorilor mici la acest EURO.

„Germania a trebuit să sufere încă de la început în fata frumoasei echipe a României!”

„Germania se califica în finala după ce a doborât o echipă încăpăţânată! Mini Mannschaft a învins revoluţia turneului după un meci spectaculos decis în ultimele minute. Nu a fost deloc uşor în faţa acestei revelaţii, se părea că meciul va ajunge în prelungiri, dar nemţii au profitat de două lovituri libere. România nu s-a predat după primirea golului, reacţionând prin intermediul lui Ianis Hagi şi George Puşcaş”, a scris Mundo Deportivo despre România, potrivit stirileprotv.ro. Cei de la Bild au vorbit și despre temperaturile pe care le-au avut de înfruntat ambele echipe: „Ce lupta pe canicula în semifinale! Şi ce sprint pe final am avut! Am învins cu 4-2 o echipă surprinzătoare a României! După o primă repriză modestă, Germania şi-a revenit după pauză şi ajunge în a doua finală la rând!”.

„Amiri şi Waldschmidt îngheaţă România! Dublă lui Puşcaş nu a fost suficientă pentru romani. Germania s-a speriat, a fost la pământ şi părea că are probleme mari, dar a reuşit să recupereze şi să se califice în a doua finală. România a încântat în prima repriză, dar nu va ajunge în finală. România a fost, totuşi, o echipă frumoasă!”, a scris Gazzetta Dello Sport. Și jurnaliștii de la Marca au vorbit foarte frumos despre copiii minune ai României: „Germania a trebuit să sufere încă de la început în fata frumoasei echipe a României, în care Puşcaş şi Hagi au fost protagonişti.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net