Cagliari, unul dintre cele mai rasiste locuri din fotbalul european

maxresdefault.jpg

Kessie a venit la Milan de la Atalanta şi ştia ce îl va aştepta în Sardinia
Foto Click!

Sardinia este o zonă săracă a Italiei, dar asta nu i-a făcut mai îngăduitori şi mai deschişi la minte pe locuitorii insulei, ba dimpotrivă. Iar fanii care o susţin pe Cagliari, locul 16 în Serie A după 21 de etape ale sezonului, se comportă chiar ca în secolele trecute.

AC Milan a câştigat cu 2-1 pe Sardegna Arena, din Cagliari, dar partida a fost umbrită de un incident mizerbail la care au participat majoritatea celor 15.000 de fani ai gazdelor prezenţi pe stadion. Suporterii sarzilor au scandat minute în şir sloganuri rasiste la adresa ivorianului Franck Kessie, fără ca arbitrul să intervină în vreun fel. Africanul s-a abţinut însă de la o reacţie, deşi a fost foarte greu să facă asta, şi a răspuns printr-o dublă care a făcut-o pe Milan învingătoare.

Acest episod nu e însă decât ultimul dintr-o lungă serie care i-a avut actori negativi pe suporterii celor din Cagliari. La începutul lunii ianuarie, în înfrângerea cu 1-0 suferită tot acasă, cu Juventus, aceştia s-au dat în stambă şi au jignit un alt jucător de culoare, pe francezul torinezilor, Blaise Matuidi. Acesta a vrut să se ia la bătaie chiar cu câţiva dintre agresorii săi, dar a fost oprit de colegi. Cu câţiva aniîn urmă, Sulley Muntari a părăsit terenul după ce a fost insultat tot meciul de sarzi într-un Cagliari - Genoa, iar un alt jucător cu origini africane, Patrice Evra, a izbucnit în plâns într-un Cagliari - Juventus după ce gazdele l-au terorizat tot meciul cu apelative gen "maimuţă", "cioară", "negrotei" şi alte astfel de cuvinte urâte. Cu un asemenea istoric, nu se ştie încă de ce tolerează Liga Profesionistă Italiană acest gend e manifestări, Cagliari având motive să fie deja depunctată sau chiar exclusă din campionat pentru rasism pe faţă.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1