Budescu, golgheterul crescut cu mici şi sarmale

Ultima actualizare:

Totuşi, cel mai bogat român a demonstrat că îi vine greu să laude şi a făcut un mix între felicitări şi apostrofări îndreptate spre perla sa.

„Budescu, dacă i-ar veni mintea la cap şi să înţeleagă că esenţa vieţii nu este friptura cea mai grasă, cu grătar, cu mici şi sarmalele cu mămăligă, eu vă spun - şi am mai spus-o în ultimul an şi jumătate - că poate fi unul din cei mai mari fotbalişti români. Se pare că în ultima vreme a mai înţeles, şi strâns de gât de doctori, a mai lăsat kilogramele. El trage tare la antrenamente, dar apoi bagă un litru de Cola. Valoarea lui ca jucător, loviturile sale, sunt însă incontestabile. Este un băiat tânăr, dacă va dovedi în continuare că se pregăteşte serios, poate să fie o soluţie şi pentru echipa naţională", a spus Ioan Niculae a doua zi după meciul jucat la Chiajna.

Problema kilogramelor în plus nu e nouă pentru Budescu şi o recunoaşte şi actualul său antrenor. „S-a cam exagerat cu ce a spus domnul Niculae. E adevărat, Budescu are unul sau două kilograme în plus, dar acum este bine. Altfel, n-ar putea juca 90 de minute şi n-ar marca goluri", spune Daniel Isăilă.

Toţi antrenorii care l-au avut au semnalat însă acest aspect, iar unii dintre ei l-au şi trimis în trecut pe la echipa a doua, din acest motiv. „El e un tip cu tendinţe de îngrăşare şi de aceea trebuie să fie atent la alimentaţie. Pe Budescu l-am descoperit pe când avea 15 ani şi jumătate, iar la 16 ani l-am debutat în Divizia B. La juniori era cu o clasă peste toţi, n-avea nici un rost să nu-i dăm drumul să joace la un nivel mai mare. Din păcate, până acum trebuia să ajungă mai sus, dar nici acum nu e târziu. Între 24 şi 28 de ani un jucător poate confirma pe deplin", a povestit Vivi Răchită, antrenorul care l-a luat de la juniorii Petrolului la echipa mare şi care a avut grijă de el ca un tată, insistând şi controlându-l inclusiv la şcoală, deoarece la un moment dat jucătorul abandonase liceul.

I-a crescut cota de şase ori în trei ani

Deşi l-a avut în curte ani de zile, Petrolul l-a pierdut pe Budescu în 2010 în favoarea Astrei, foştii proprietari ai clubului obţinând 250.000 de euro pentru el. În trei ani petrecuţi la Astra, cota fotbalistului a crescut de şase ori, el fiind evaluat acum la 1,5 milioane de euro. Vivi Răchită, fostul său antrenor, crede în continuare că va ajunge mare. „Budescu e un băiat deştept şi el ştie că are valoare. I-am spus şi eu, cu siguranţă îi spun şi alţii, că trebuie să elimine copilăriile din comportamentul său şi va ajunge sus", a declarat fostul antrenor al „lupilor".

La copii dădea câte 13 goluri pe meci

Budescu este de loc din Manasia, judeţul Ialomiţa, o comună de lângă Urziceni şi a fost remarcat la „Cupa Moş Crăciun" de unul dintre foştii maseuri ai Petrolului. La 12 ani, Budescu rupea plasele porţilor adverse şi dădea câte 13 goluri pe meci, în partide pe care echipa sa le câştiga cu 15-0. De la Rapid Sălciile, prima lui echipă, copilul a fost luat de Petrolul. Piţurcă l-a chemat o dată la naţională, la amicalul Polonia - România 4-1, de la începutul acestui an, în care l-a folosit o repriză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net