Aplauze, rugăciuni și flori pentru Emiliano Sala

nantes-sala-omagiu-epa-h_54946501.jpg

Fotbaliștii lui Nantes au purtat tricouri cu numele lui Sala pe spate
Foto: EPA

La meciul cu Saint Etienne (1-1), jucătorii lui FC Nantes au purtat tricouri pe care era trecut numele fotbalistului argentinian Emiliano Sala

Programată în etapa cu numărul 22 din Ligue 1, disputa a oferit o nouă ocazie de a se manifesta solidaritatea cu familia lui Emiliano Sala, atacantul dispărut în seara de luni, 21 ianuarie, pe când călătorea cu un avion de mici dimensiuni de la Nantes la Cardiff.
Componenții formației gazdă au purtat tricouri pe spatele cărora era trecut și numele lui Sala, având totodată mesajul ”Curaj, Emi”. În minutul 9, meciul a fost întrerupt şi spectatorii au aplaudat şi i-au scandat numele sud-americanului. Totodată, Waris i-a dedicat golul fostului său coleg. În timp ce poarta lui Nantes n-a fost apărată de Ciprian Tătăruşanu, internaționalul român acuzând dureri la spate.
Tot pentru a-i aduce un omagiu lui Sala postul de televiziune Canal+ a decis să difuzeze gratis în Franța, decalat, primele 10 minute ale meciului de la Nantes. Astfel circa un milion de oameni au putut vedea manifestarea de simpatie de pe arena franceză.  

Operațiunile de căutare se reiau în weekend

Organismul britanic care investighează accidentele aviatice (AAIB) a anunţat găsirea pe o plajă din nordul Franței a unor resturi care pot proveni din avionul Piper Malibu cu care călătorea Sala. În funcție de evoluția vremii, operațiunile de căutare vor fi reluate în weekend. A fost stabilită o zonă prioritară pe fundul mării, cu o suprafaţă de patru mile marine pătrate. Căutările vor fi făcute de un vas specializat în astfel de operaţiuni. Se estimează că operațiunea va dura cel mult trei zile.

Loading...

Citește și