Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro într-o singură afacere

adrian_mutu.jpg

Adrian Mutu
Adrian Mutu
FOTO: Sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

Adrian Mutu a fost unul dintre cei mai bine plătiți jucători din istoria fotbalului românesc. Ajuns la 40 de ani, ”Briliantul” recunoaște că nu mai poate avea stilul de viață de pe vremuri, în mare parte și investițiilor foarte proaste făcute de-a lungul timpului.

”Eu am pierdut bani mulţi în afaceri şi m-am lecuit. Dar pot să trăiesc decent, ca o persoană normală. Nu vreau să spun câţi bani aveam când m-am lăsat, dar am pierdut 3 milioane de euro în fabrica de biodisel pe care o aveam la Oradea cu băiatul ăla, Marţian... Fabrica a intrat în faliment şi nu m-am ales cu nimic. Dar pot să trăiesc liniştit, am bani”, a mărturisit Adrian Mutu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia pe gsp.ro.

Acea afacere care i-a scos milioane din buzunar a fost considerată de Mutu la vremea respectivă o adevărată mană cerească. Conform planurilor pe care și le făcuse împreună cu partenerul său de afaceri, Adrian Marțian – fost patron la UTA Arad – fabrica de combustibil biodiesel pe care au deschis-o la Ordea ar fi trebuit să-i aducă lui Mutu un profit de 80 de milioane de euro! Însă totul a luat o întorsătură proastă în 2014 și falimentul i-a adus o pagubă imensă fostului internațional.

Adrian Mutu a mai avut afaceri eșuate cu vin, ulei, haine, sau cluburi de noapte

De-a lungul timpului, însă, el a mai avut multe afaceri falimentare. Cele mai cunoscute au fost clubul Pacha, din București, cafeneaua din Pitești “Parole Café Expresso”, Boutique-ul din Paris și apoi colecția de haine ”Ten Lifes”, pe care a și prezentat-o la Bucharest Fashion Week în urmă cu aproape 15 ani. Apoi, în perioada în care strălucea la Fiorentina (2006 – 2011), Mutu a crezut că descoperă filonul de aur în acea zonă. Astfel, în 2009, el a cumpărat o plantație de măslini, la Carmignano, o localitate aflată la doar 20 de kilometri distanță de Florența. El a lansat atunci uleiul “Il Dieci”, dar a deschis și o pensiune cu cinci camere și un restaurant. Ulterior, a apărut și vinul ”Il Dieci”, care a fost urmat de sortimentul ”Il Fenomeno”, dar succesul a fost doar trecător și toate aceste afaceri au devenit amintire pentru fotbalist.

Adrian Mutu a pierdut la partaj casa din Miami

Nici pe plan familial lucrurile nu au stat prea bine pentru Adrian Mutu în trecut. Din 2015, el are o soție superbă, Sandra, și un băiețel, Tiago, în vârstă de doi ani și jumătate, cu care petrece aproape tot timpul liber. Lucrurile nu au fost însă la fel de liniștite în viața fostului internațional în cele două mariaje anterioare. Prima dată, Adi a fost însurat cu Alexandra Dinu. În 2001, cei doi au fost nășiți de Gică Hagi și de soția lui, dar iubirea nu a ținut decât doi ani, până în 2003, când s-au despărțit. Din relația lor a rezultat un băiat, Mario, acum în vârstă de 17 ani.

AdI Mutu și Alexandra Dinu au un băiat împreună, Mario, în vârstă de 11 ani

Adi Mutu și Alexandra Dinu au un băiat împreună, Mario, născut în 2002
Foto: Captură Kanal D

Apoi, Adrian Mutu s-a căsătorit cu Consuelo, o frumoasă dominicancă de care s-a îndrăgostit nebunește în timp ce juca în Italia. Nunta a avut loc în 2005 și totul a durat 8 ani, din relația lor rezultând două fete, Adriana (13 ani) și Maya (11 ani).

mutu_consuelo_maya_vega_adriana_lea.jpg

adrian mutu mario copil instagram
Mutu are două fetiţe din căsnicia cu Consuelo

Așa cum a recunoscut în emisiunea de pe gsp.ro, la divorț s-a făcut partaj și, pentru a-și putea achita datoriile față de Consuelo, Mutu a fost nevoit, printre altele, să vândă apartamentul ultraluxos pe care cei doi îl dețineau împreună la Miami. ”Casa de la Miami nu am vândut-o să dau banii lui Chelsea... Eu nu i-am despăgubit deloc. Casa s-a vândut pentru că am divorţat de Consuelo. Am făcut partajul”, a afirmat Adrian Mutu în emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”, de la gsp.ro.

După toate aceste lovituri financiare, ”Briliantul” a recunoscut că, deși a câștigat peste 20 de milioane de euro doar din salarii, este nevoit să muncească pentru a-și menține un stil de viață ceva mai apropiat de cel cu care era obișnuit. ”Depinde la ce nivel vreau să trăiesc. Am patru copii. Dacă vreau să stau doar pe bărci şi prin vacanţe e mai greu. Am avut şi yacht. Acum nu-şi mai permite nimeni care nu mai lucrează să stea în lux”, a mai spus Adrian Mutu. El este acum antrenorul echipei secunde a formației Al Wahda, acolo unde câștigă un salariu de 15.000 de euro pe lună. În paralel, ”Briliantul” urmează Cursurile Pro, în speranța că va deveni un antrenor cel puțin la fel de mare și de bine plătit pe cât a fost și ca jucător.

 

CITEȘTE ȘI: ”Briliantul” nu mai strălucește pe nici un plan

CITEȘTE ȘI: Adi Mutu: 7 scandaluri, 3 neveste, zero trofee

 

 

Loading...

Citește și

  • Un oficial al Tribunalului de Arbitraj Sportiv îi transmite atacantului român că va fi suspendat dacă nu-şi plăteşte datoria către clubul englez.

  • Adi Mutu a venit la Petrolul ca un adevărat star, intrând încă din start în posesia tricoului cu numărul 10. De altfel, aceasta este cifra care-l inspiră pe internaţionalul român şi în jurul căreia se învârte în prezent existenţa „Briliantului”.