5 bătăi de cap pentru Cosmin Contra. Jucătorii cu probleme de la națională

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

Înainte de asaltul decisiv spre Euro 2020, selecționerul se plânge de situația critică în care se află câțiva internaționali de peste hotare.

Naționala României intră în linie dreaptă în campania de calificare la turneul final de anul viitor. Situația tricolorilor cu probleme mari la echipele de club a fost detaliată de Cosmin Contra.

Cu mai puțin de două săptămâni rămase până la dificila confruntare cu Spania (5 septembrie, pe Arena Națională), selecționerul Contra își face calculele privind alcătuirea echipei pe baza formei sportive arătate de jucătorii noștri în această vară. Din păcate, nu toate lucrurile stau roz, iar „Guriță” se confruntă cu mari bătăi de cap, în special în compartimentul defensiv. Mai precis, cinci dintre fotbaliștii de bază în viziunea lui Cosmin Contra sunt trași pe linie moartă, în frunte cu portarul titular al României în ultimii ani. „Cei de la Lyon voiau să-l vândă pe Lopes și i-au promis lui Tătărușanu că va rămâne numărul 1. Numai că Lopes n-a mai plecat și i-au spus în față lui Tătărușanu că nu va juca decât în Cupa Ligii sau Cupa Franței. Dacă antrenorul îți taie macaroana, ce să mai zici?”, a explicat selecționerul, precizând că portarul de 33 de ani încearcă să-și găsească pe ultima sută de metri o altă echipă, la care să joace.

Mai departe, în linia de apărători, fundașul dreapta Cristi Manea și stoperul Adrian Rus sunt alți doi fotbaliști care nu-și găsesc locul la formațiile de club. „Manea se antrenează prin parcuri, el aparține de un fond de investiții, care caută să-l dea împrumut, dar e greu. E în ultimul an de contract și e dezamăgit, mai ales după turneul final bun (n.r.: Europeanul de tineret) pe care l-a făcut”, a spus Contra despre cel care în ultimii doi ani a jucat la campioana CFR Cluj. Fundașul central Adrian Rus a impresionat și el la Euro 2019, fiind transferat ulterior la gruparea maghiară MOL Vidi. Din nefericire, Rus e în centrul unui conflict între naționala României și cea a Ungariei, pentru care fotbalistul de 23 de ani ar avea dreptul să evolueze. „A jucat două meciuri ca titular la Vidi, dar când a primit convocarea de la naționala României a fost trimis la ehipa a doua. Eu tot o să-l chem, are niște calități pe care ceilalți fundași centrali ai noștri nu le au”, a declarat Contra. În fine, ultimele două mari semne de întrebare din sânul naționalei planează asupra lui Alex Chipciu și Tudor Băluță. Primul a dovedit că se descurcă excelent atât ca mijlocaș cât și ca fundaș (așa cum a fost la precedentele partide ale tricolorilor), dar clubul de care aparține, Anderlecht, nu-l folosește deloc. Chipciu e suspendat cu Spania, dar îl putea ajuta pe Contra în următoarele dispute. O situație asemănătoare o are Tudor Băluță, închizătorul care n-a debutat încă într-un meci oficial pentru Brighton, integrarea sa la rigorile campionatului englez fiind întârziată.

Deși n-are decât 43 de ani, selecționerul Contra a mărturisit că se gândește la retragere în cazul în care nu-și va îndeplini un obiectiv personal. „Visul meu e să antrenez una dintre echipele mari la care am jucat, AC Milan sau Atletico Madrid. Dacă nu reușesc în 10 ani, mă las”, a declarat Contra. „Dacă nu duc naționala la Euro, contractul mecu expiră în decembrie. Aș merge mai departe în Italia sau Spania, chiar și în liga secundă, în cazul unui proiect bun”, a completat tehnicianul.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net