240.000 de euro pentru gazon nou pe Arena Națională

Ultima actualizare:

    Gazonul a fost așezat într-un timp record pe Arena NaționalăFoto: Inquam
Gazonul a fost așezat într-un timp record pe Arena NaționalăFoto: Inquam

Distrus de concertele din această vară, covorul cu iarbă de pe Arena Națională a fost înlocuit. Cu o săptămână înaintea meciului cu Spania, din preliminariile Euro 2020, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a inspectat gazonul de pe principalul stadion din București.

Este pentru a zecea oară de la inaugurarea din 2011 când se întreprinde o astfel de operațiune. Ceea ce nu este, însă, un lucru neobișnuit pe stadioanele mari din lume, cu mult beton și fier, în care circulația aerului este deficitară, iar lumina soarelui pătrunde greu. Ceea ce face ca iarba să se sufoce, să se usuce. De data aceasta, s-au făcut promisiuni că gazonul va rezista mult mai bine decât în trecut. În acest moment, acesta arată bine, însă e greu de spus cum se va prezenta atunci când pe el se va alerga cu crampoane, la antrenamente și apoi la meci. Gazonul a fost adus din Ungaria, sub formă de rulouri, iar întreaga operațiune de amplasare a covorului cu iarbă, care a demarat imediat după concertul trupei Metallica, a costat circa 240.000 de euro.  Meciul România – Spania este programat în 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională. Interesul pentru această partidă e dovedit de faptul că toate biletele s-au vândut în doar câteva zile.

Stadionul ”Arcul de Triumf” va fi gata la timp

Demarate recent, lucrările la Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” au avansat destul de rapid, în acest moment lucrându-se la fundația viitoarei arene. Înaintea lansării oficiale a ediției 2019/2020 a Superligii, care va debuta mâine, președintele FRR, Alin Petrache, a vizitat șantierul alături de Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, președintele Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu, și de Președintele  Director-General al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea. Noul stadion urmează a fi gata înaintea CE de fotbal din iunie 2020.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net