De ce peste 90% dintre pariori pierd constant? Cum îți poti crește șansele de câștig la pariuri sportive!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mirajul banilor făcuți peste noapte atrage zilnic zeci de mii de pariori în căutarea câștigurilor rapide și ușoare. Fie că joacă la casele de pariuri online sau le cele stradale, toți pariorii visează la sume imense de bani venite facil. Cu toate acestea, marea majoritate a pariorilor sfârșesc prin a pierde constant sume importante de bani. Și, ce e și mai alarmant, aceștia nici măcar nu au idee de ce li se întâmplă asta. Am discutat cu Tudor Popa, tipster profesionist și unul dintre cei mai importanți tipsteri din zona pariurilor online, pentru a afla răspuns la această întrebare. Cu o experiență de peste 15 ani în spate, fondatorul Grupului de pariuri Superpont Premium este una dintre vocile autorizate în domeniu, iar informațiile oferite sperăm să vă ajute în a vă spori șansele de câștig la pariuri sportive. 

De ce peste 90% dintre pariori pierd constant?

"Putem identifica ușor un tipar clasic în care marea majoritate a pariorilor se încadrează. Cam toți fac aceleași erori, fie că sunt la început, ceea ce e oarecum scuzabil, fie că au ceva experiență în domeniu. Pariurile sportive nu sunt, într-adevăr, o știință exactă, dar trebuie respectate o serie de reguli, altfel drumul de la extaz la agonie este unul foarte scurt. Cine ține cont de aceste reguli și le respectă întocmai își va crește considerabil șansele de câștig" ne-a declarat Tudor Popa

Iată, în opinia sa, cele mai frecvente greșeli pe care le fac pariorii.

Nu au un plan clar în minte atunci când încep să parieze. Să spunem lucrurilor pe nume: cei mai mulți pariori joacă haotic. Nu au nici cele mai elementare noțiuni de money management. Nu au obiective clare, gen "cât aș vrea, realist, să câștig luna asta, raportat la cât investesc". Mulți speră să dea lovitura peste noapte, dar asta nu este posibil, să fie clar. Mi se pare realist să vrei să îți triplezi, să zic, banii investiți într-o lună. Dacă vrei să îi multiplici de 10 ori, nu îți va ieși decât întâmplător.

Mulți pariori joacă mai mult decât își permit să piardă. Da, sună cinic, dar așa este, trebuie să pleci de la premisa că banii pe care îi arunci în joc îi poți pierde. Asta înseamnă ca niciodată să nu pui în joc mai mulți bani decât îți permiți. Cunosc pariori iresponsabili, și nu puțini, care ajung să se și împrumute sau să vândă diverse obiecte personale pentru a face rost de bani de pariuri. Este o greșeala de neiertat. În condițiile acelea intervine criza, disperarea, vei juca haotic, de teamă să nu pierzi și mai mult și rezultatul final nu poate fi unul pozitiv. Joacă responsabil, doar banii pe care îți permiți să îi pierzi fără să îți pară foarte rău după ei.

Unii pariori se cred experți și consideră că nu au nevoie de o parere avizată în domeniu. Cunoașteți deja genul, după câteva zile chiar de pariat, mulți se consideră adevarați guru în domeniu, neținând cont de nicun sfat din jur. Entuziasmul acesta, pozitiv la început, se va întorace ca un bumerang împotriva lor mai devreme sau mai târziu. Ascultă de specialiști! Sunt atâtea surse de informare valoroase în ziua de azi, este și păcat să nu profiți de ele. Vrei ponturi la pariuri de calitate? Le găsești la un click distanță astăzi, în era internetului. Nu trebuie să joci orbește ce dau tipsterii, de acord, dar o sursă de informare și de inspirație, mai ales una gratuită, este mereu de luat în calcul.

Cei mai mulți pariori joacă pe cote imense, cu șanse infime de câștig. Vedeți zilnic pe internet așa numitele "cearceafuri", bilete de 10-12 meciuri având cote astronomice. Și, la fel de des vedeți și că acestea sunt necâștigătoare. De câte ori ați auzit aia cu "iar m-a scos la un meci"? Vă spun eu, de multe ori. Asta pentru că pariorii nu conștientizează faptul că orice meci pus pe bilet în plus scade foarte mult șansele de câștig ale acelui bilet la pariuri. Este matematică pură aici, calcule destul de simple. Cele mai "sănătoase" bilete pe care le recomand sunt cele formate din 2, maxim 3 meciuri. Așa zisele duble sau triple. Peste acest număr de pronosticuri pe un bilet, șansele scad considerabil. Mai bine încerci să crești ușor banca pe care o ai cu bilete simple, cu șanse mai bune, decât cu fantezii de 10-12 meciuri care în final îți vor subția contul până spre zero.

NU mai juca la recuperare! Una dintre cele mai păguboase tactici pe care o adoptă pariorii, în cazul în care pierd unul sau mai multe bilete este aceea de a încerca cu disperare să recupereze imediat pierderea. Atunci intra în joc un mecanism psihologic foarte periculos, care te împinge să arunci în joc sume tot mai mari, pe cote tot mai mari, intrând într-o spirală din care cu greu mai poți ieși. Liniștește-te! Ai pierdut, ia o pauză, încearcă să te relaxezi, uită de joc pentru o perioadă și revino cu forțe proaspete ulterior. Dacă pariezi la nervi ai toate șansele din lume să pierzi.

Superpont și Pontul Zilei recomandă parierea responsabilă! Nu paria mai mult de 10-15% din veniturile lunare, asta doar în condițiile în care îți permiți să pierzi aceste sume. Pariurile și jocurile de noroc nu trebuie văzute și nu sunt nicidecum surse sigure de venituri. Dacă simți că pierzi controlul, adresează-te instituțiilor specializate și solicită asistență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net