Întâmplare stranie. Ultima emisiune a lui Mitică Popescu de la TVR 2 parcă îi prevestea moartea

Ultima actualizare:

Ultima emisiune a lui Mitică Popescu de la TVR 2 parcă îi prevestea moartea faimosului actor. Episodul difuzat în urmă cu două săptămâni, tot atunci fiind urcat și pe Youtube, începe cu un motto înfiorător, dată fiind cauza morții marelui actor. De altfel, moderatorul TV începe emisiunea discutând, culmea, despre cel mai mare regret al său. Ieri, Mitică Popescu a murit.

Ultima emisiune a lui Mitică Popescu de la TVR 2: „Inima de piatră nu face viermi”

Pe 3 ianuarie 2023, marele actor Mitică Popescu a murit, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din București, la o lună de la împlinirea vârstei de 86 de ani. Înainte să moară, fără ca cineva să bănuiască tragedia ce urma, TVR 2 a difuzat ultima emisiune a marelui actor: D’ale lui Mitică

Citește și: Cum și-a pierdut Mitică Popescu marea iubire! Tragedie după cea mai frumoasă declarație de dragoste

„Inima de piatră nu face viermi”, acesta este motto-ul cu care începe emisiunea din 18 decembrie, însă care a fost publicată pe Youtube în urmă cu două săptămâni. Culmea este că marele actor a murit din cauza unor probleme cardiace, Mitică Popescu fiind internat în spital, în luna decembrie, de două roi. Ultima dată, pe 27 decembrie, însă, din păcate, inima lui a cedat. 

În ultima emisiune difuzată a lui Mitică Popescu se discută despre meseria de tată. Este vorba despre povestea unor frați și surori care își dispută cu ardoare moștenirea părintească după ce bătrânii lor strămoși au plecat în locuri mai bune.

Mitică Popescu începe emisiunea discutând despre cât de greu este să fii tată, însă și ce comoară sufletească sunt pentru un părinte copiii. Puțini știu că acesta a fost marele regret al actorului. Nu a avut copii niciodată și a murit cu acest regret.

„Un tată poate să hrănească 10 feciori și fete. Îi îmbracă, îi spală, îi trimite la școală. Și nu mai el știe cum ține socotelile și rânduielile casei. Dar 10 feciori și fete abia dacă pot să-i dea un pahar cu apă când vine timpul neputințelor... și acela plin de sudălmi și ocară”, spunea Mitică Popescu în monologul care deschide ultima lui emisiune de la TVR 2.

Iată și: Viața controversată a lui Mitică Popescu: 10 lucruri pe care nu le știai despre marele actor

„Cel mai de preț pe lumea asta e să-ți ții chipul și sufletul curate ca lacrima”

Pe lângă cei 60 de ani pe scenă și numeroase roluri memorabile, marele artist se poate lăuda cu faptul că era prezentatorul uneia dintre cele mai vechi și de succes emisiuni de televiziune. Se află la cârma îndrăgitei producții ”D’ale lu’Mitică“, încă 1999.

„Nimic nu se pierde, totul se transformă”. „Unul la trudă și altul risipește”, mai spune Mitică pe parcursul episodului difuzat înainte de sărbători, iar la final are un monolog memorabil.

„Când ții cu tot dinadinsul să pari altceva decât ești și te împinge necuratul să-ți încondeiezi tărtăcuța cu drăcovenii, mâna destinului te împunge cu vârf și îndesat, și-ți scoate ochii și-ți coase buzele ca să ții minte până la capătul zilelor că cel mai de preț pe lumea asta e să-ți ții chipul și sufletul curate ca lacrima”, rostea actorul în ultimul episod al emisiunii ”D’ale lu’Mitică“.

Mitică Popescu nu a avut copii

Dincolo de magistrala carieră de teatru, film și televiziune, Mitică Popescu a avut și o poveste de dragoste incredibilă, însă n-a avut niciodată copii. A fost căsătorit timp de 21 cu actrița Leopoldina Bălănuță. Din păcate, Mitică este singur din 1998, de când a rămas văduv, după moartea celebrei actrițe.

Într-un interviu pentru Adevărul, în 2011, regretatul actor mărturisea că regretă că nu are copii. Dădea vina atunci pe meseria lui care l-a făcut să nu realizeze la timp că-și dorește acest lcuru.

„Regret că nu am copii, dar în profesia noastră nu realizezi la timp chestia asta. N-ai timp să ţii nici măcar o floare… Îmi amintesc că atunci când s-a prăpădit bietul tata am avut nu ştiu câte spectacole în acea săptămână.

Poldi (n.r. – soția lui, Leopoldina Bălănuță) nici n-a putut veni la înmormântare, că avea matineu. Eu dimineaţa am fost la înmormântare la tata, iar seara eram pe scenă. Această meserie înseamnă sacrificii”, declara actorul, pentru Adevărul.

Actorul Mitică Popescu a murit pe 3 ianuarie 2023. Din primele informații apărute după deceseul regretatului actor, Mitică se afla internat la Spitalul Elias de pe 27 decembrie. Inițial, actorul a fost internat la Spitalul Floreasca, la Secţia Cardiologie, la jumătatea lunii decembrie 2022, însă a fost externat, după ce medicii au considerat că starea lui ar fi fost stabilă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
cub ioana ginghină cristian pitulice png
image
actualitate.net
image
actualitate.net