Se întoarce vremea rea. Prognoza pe toată luna mai

Ultima actualizare:

    foto: shutterstock.com
foto: shutterstock.com

Vremea frumoasă de vară începe să se strice de azi în vestul, în centrul țării și în zona de munte. De mâine, 19 mai, ploile vor pune stăpânire pe toate regiunile, temperaturile încep să scadă și vor ajunge la valori mai coborâte decât normalul perioadei.

Vremea de azi, 18 mai

Potrivit Administrație Naționale de Meteorologie, luni, cerul începe să se înnoreze în sudul, vestul și centrul țării, dar și la munte, unde local vor fi averse și descărcări electrice. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu vânt slab și temperaturi de până la 30 de grade în Lunca Dunării. În Capitală e înnorat, dar condițiile de ploaie sunt reduse.

Meteorologii au emis azi o informare de vreme rea și instabilitate atmosferică accentuată valabilă din această seară, ora 22.00, până joi la ora 9.00 dimineața. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electerice, vijelii și grindină în regiunile sud-vestice, sudice și centrale, precum și în zonele de munte. Cantitățile de apă vor depăși 15-25 de litri pe metru pătrat, chiar 35-40 litri în unele zone. 

Vremea mâine, 19 mai

Instabilitatea vremii se accentuează mâine, vor fi averse în sud-vest, centru și sud, cu descărcări electrice pe arii restrânse. Ploile vor avea scurte momente de caracter torențial și uneori grindină. Cel mai mult va ploua miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, iar termometrele vor înregistra valori mai scăzute decât zilele anterioare. Abia de joi se mai domolesc ploile, dar va fi în continuare răcoare.

Săptămâna 18-25 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice şi nord-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sud-estică a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, local deficitare în regiunile nordice şi nord-vestice, scrie adevarul.ro. Va ploua mai mult în jumătatea sud-estică a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Săptămâna 25 mai – 1 iunie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai coborâte în regiunile nordice şi nord-estice.   Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net