Se întoarce iarna! Cod galben de ninsori în mai multe regiuni din țară

ninsori.jpg

Oameni fotografiați în timpul unui viscol
Ninsorile vor cuprinde mai multe județe
Foto: Arhivă Click
Citeste tot despre: 

Vești proaste de la meteorologi! ANM a emis un cod galben, valabil în intervalul 21 martie (ora 20:00) și 23 martie (ora 2:00). Sunt anunțate ninsori moderate cantitativ și viscol.

Se întoarce iarna! De sâmbătă seară (21 martie) va ninge moderat în zona Carpaților Orientali și în nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă va fi consistent. Cantitățile de precipitații așteptate sunt în jur de 15 l/mp. Duminică (22 martie), ninsorile vor ajunge și în Carpații Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55-70 km/h. Ninsoarea viscolită va determina scăderea vizibilității.

Vremea se răcește în toată țara

 

Vremea se va răci accentuat în toată țara, în intervalul 21 martie-25 martie. Se anunță temperaturi deosebit de reci pentru ultima decadă a lunii martie. În noaptea de sâmbătă spre duminică, aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și loca Transilvania, Maramureș și Moldova. În cea mai mare parte a țării se va depune un strad de zăpadă mai consistent, în special în zonele sudice și de munde. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele mintane va sufla puternic, viscolind și spulberând zăpada.


 

Loading...

Citește și