Prognoza meteo: Un val de aer rece loveşte România. Cât ne mai bucurăm de vremea frumoasă

toamna-vremea.jpg

Vremea va fi deosebit de călduroasă de Crăciun
foto: Pixabay.com

Săptămâna a început cu vreme frumoasă, va continua cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă, însă vremea de plajă nu va ține și în weekend. De vineri, un val de aer rece ajunge în ţara noastră.

„Vorbim de temperaturi care se vor situa scara întregii ţări între 22 până la 33, posibil 34 de grade Celsius în lunca Dunării şi în partea de Sud-Est a Olteniei. Chiar şi pe litoral vom vorbi de temperaturi agreabile – 25, 27 de grade Celsius. Sunt temperaturi cu 10, 12 grade mai mult peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar. Precipitaţii vor fi foarte puţine, doar în zona de munte. Asta înseamnă o vreme frumoasă oriunde ne-am afla, pe litoral sau chiar la munte. Este o vară târzie, vor mai urma zile cu vreme frumoasă, a declarat pentru DIGI 24 Elena Mateescu, director Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

Prognoza meteo marți, 15 septembrie

Conform meteorologilor, marţi, 15 septembrie, în ţară, vremea se va menţine caldă pentru această dată, călduroasă după-amiaza îndeosebi în vestul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 6 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.
În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade.

Prognoza meteo miercuri, 16 septembrie

Miercuri se anunţă tot vreme frumoasă. În ţară, vremea va fi călduroasă după-amiaza în zonele de câmpie şi local în cele de podiş. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi sud-vestice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua în sudul şi în sud-vestul ţării.
Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 6 grade. Noaptea şi dimineaţa, izolat va fi ceaţă, cu o probabilitate mai mare în sud-est şi în depresiunile intramontane.
Conform ANM, în Bucureşti, vremea va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade, iar cea minimă de 15...16 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, până spre 13 grade.

Prognoza meteo joi, 17 septembrie

Joi, în ţară, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru a doua decadă a lunii septembrie, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil ziua, dar se va înnora treptat spre seară şi noaptea în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi în creştere. Cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului în estul teritoriului, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime, în general, între 10 şi 9 grade.
În Bucureşti, vremea va fi caldă pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade.

Averse și temperaturi scăzute în weekend

Pentru weekend, meteorologii vin cu veşti proaste. În ţară, valorile termice vor fi în scădere în toate regiunile din cauza unui val de aer rece care pătrunde în ţara noastră. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului, cu precădere în sudul şi în centrul teritoriului.
În Bucureşti, valorile termice vor fi în scădere, apropiindu-se astfel de normalul termic al perioadei, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1