Prognoza ANM. Uite cum va fi vremea până pe 11 mai!

vreme-primavara-martie-aprilie_2019.jpg

copaci înfloriți
Vreme schimbătoare până pe 11 mai
FOTO: adevarul.ro

Meteorologii au emis o prognoză pentru următoarele patru săptămâni. Aceasta conține informații privind temperturile și precipitațiile care se vor înregistra în țară. Sunt prognozate diferențe mari între temperaturi de la o săptămână la alta.

 Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Iată ce se va întâmpla până pe 11 mai.

Prognoza ANM. Uite cum  va fi vremea până pe 11 mai!  

Conform meteorologilor, în intervalul 13-20 aprilie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte, local, în nordul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vor fi precipitații puține, regimul pluviometric fiind deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Săptămâna următoare, 20- 27 aprilie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a acesteia

În săptămâna  27 aprilie- 04 mai, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice și nord-vestice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

În perioada 4-11 mai, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de mediile specifice acestei perioade.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil deficitare, local, în sud-vest.

 

Diferențele termice din primele două săptămâni sunt cauzate și de un val de aer rece care traversează în această perioadă teritoriul țării noastre.

 

Citește și: 

Prognoza ANM. Ninsori și viscol la munte, vânt puternic și ploi în restul regiunilor

Prognoza meteo: Un val de aer rece loveşte România. Uite unde va ninge și unde va fi ger

Loading...
 
 

Citește și