Cum va fi vremea până la jumătatea lui iulie

Ultima actualizare:

    Vom avea parte de un început torid de vară
Vom avea parte de un început torid de vară

Meteorologii au estimat cum va fi vremea până la jumătatea lunii iulie, iar specialiștii vin cu vești bune: va fi cald, vom avea parte în sfârșit de o vreme frumoasă, de vară, dar se anunță și ploi în unele zone chiar însemnate cantitativ.

Prognoza meteo. Vremea până la jumătatea lui iulie

Vremea intră într-un proces rapid de încălzire, iar canicula va cuprinde aproape toate regiunile țării. Ultima jumătate a lunii iunie și prima din iulie sunt capricioase, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, dar însoțite de averse, descărcări electrice și vijelii.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.


    Vremea până la jumătatea lui iulie va fi foarte călduroasă, dar și cu multe ploi în aversă
Vremea până la jumătatea lui iulie va fi foarte călduroasă, dar și cu multe ploi în aversă

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice și sud-estice, dar și deficitare în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, dar și ușor mai coborâte în sud-estul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local în regiunile estice, sud-estice și montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în regiunile vestice, dar și ușor sub cele normale, în cele sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi ușor excedentare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net