Alertă meteo! Ploi, grindină şi vijelii lovesc 37 de judeţe. Vezi care sunt zonele afectate

Avertizare meteo-furtuni-precipitații-vânt

Furtunile și ploile vor cuceri în următoarele 24 de ore România
Meteorologii avertizează că se întorc ploile și furtunile

Vremea rea se întoarce, în România. Meteorologii anunţă că instabilitatea atmosferică se va menţine în majoritatea regiunilor ţării până în 3 iunie. De joi la prânz, intră în vigoare un Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cele mai afectate zone vor fi Maramureş, Moldova, Transilvania, local în Muntenia şi Dobrogea, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteolorogie (ANM) în intervalul 30 mai, ora 10.00 - 3 iunie, ora 10.00 sunt aşteptate ploi torenţiale, vijelii şi grindină.

Joi vor fi afectate de instabilitatea atmosferică îndeosebi în regiunile nordice, centrale şi estice, apoi în majoritatea regiunilor. Aici se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp.

Conform ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureş, Moldova, Transilvania, local în Muntenia şi Dobrogea, precum şi în zonele de deal şi de munte. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii şi averse torenţiale. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp", arată ANM.

Cum va fi vremea în Bucureşti

În Bucureşti, vremea se va menţine caldă, joi, dar şi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări  temporar accentuate îndeosebi după-amiaza şi în a doua parte a nopţii când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15-16 grade.

Vineri vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi posibil grindină. Aceste fenomene se pot produce îndeosebi în a doua parte a zilei şi în cursul nopţii, iar cantitatea de precipitaţii ar putea atinge 25-30 l/mp şi chiar 40-50 l/mp în unele locuri. Temperatura maximă va fi de 28 de grade, iar cea minimă va scădea până la 15 grade, conform ANM.

Sâmbătă, vremea se va menţine instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi, mai ales în primele ore ale zilei şi, din nou, seara şi noaptea, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă de 15-16 grade.

Şi duminică vremea se va menţine instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi condiţii de grindină, cu o probabilitate mai mare de apariţie după-amiaza, seara şi la începutul nopţii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade.

Loading...

Citește și

  • De astăzi, 15 mai, ora 11.00, până vineri 17 mai, ora 10, este în vigoare o avertizare meteo de averse însoțite de fenomene meteo, inclusiv grindină în cea mai mare parte a țării

    Ciclonul din Marea Mediterană care bântuie prin Europa a ajuns astăzi în nord-vestul țării și continuă să afecteze și Banatul. Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru ziua de astăzi, 15 mai. Au emis un nou ”cod galben” de ploi și un altul de vânt nebun.

  • tornada din judetul calarasi

    Una dintre cele mai utilizate aplicații meteo pe telefon, AccuWeather, a emis duminică seara o alertă de tornadă, în Bucureşti, în premieră pentru România. Persoanele care au pe telefonul mobil o aplicaţie de starea vremii, de prognoză meteo mai ales, au avut duminică surpriza vieţii lor după ce în urmă cu doar cinci zile o tornadă similară a avut loc la Drajna fără să se aştepte cineva la acest lucru.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1