Vacanţă cu trenul în Europa de la 159 de euro - FOTO/VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Trenul este varianta ideală de transport pentru turiştii curioşi şi dornici de aventură şi care vor să viziteze cât mai multe ţări într-un singur sejur. Tour-operatorii au lansat oferte pentru toate buzunarele: de la CFR, care vinde bilete cu 159 de euro, până la Orient Expres, unde preţul începe de la 2.000 de euro.

Dacă vreţi ca în acest an să vizitaţi cât mai multe locuri frumoase într-un singur sejur, puteţi alege una din multitudinea de vacanţe cu trenul puse la dispoziţie de tour-operatori.

Aranjează-ţi singur concediul. Accesează Click Servicii!

Una dintre cele mai ieftine variante este biletul Interrail Global Pass, care poate fi cumpărat de la agenţiile CFR Călători, şi prin intermediul căruia vă puteţi plimba cu trenul timp de 15 zile în 30 de ţări, scrie Adevărul.

Vezi aici GALERIE FOTO trenurile care străbat Europa

Biletele InterRail sunt valabile în: Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Muntenegru, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Ungaria. Dumneavoastră nu vă rămâne decât să vă trasaţi un itinerariu şi să vă faceţi rezervări la hoteluri sau pensiuni din localităţile unde vreţi să zăboviţi mai mult.

Preţul unui bilet variază între 159 de euro şi 629 de euro, în funcţie de destinaţie, de  clasa dorită şi de vârsta călătorului. De exemplu, un bilet la clasa a II-a, valabil zece zile, costă 249 de euro pentru un adult, 159 euro pentru tinerii până în 26 de ani, 124,5 euro pentru un copil şi 224 de euro pentru persoanele peste 60 de ani.

Eleganţă şi lux în Orient Expres

Cine dispune de bani mai mulţi, poate să aleagă unul dintre cele mai luxoase şi romantice mijloace de transport din lume: trenul Orient Expres. Vacanţa începe cu trei zile romantice la Paris, urmate de o călătorie de vis cu Orient Expresul spre Veneţia. Veţi călători în vagoane aurite, căptuşite cu mătase şi veţi savura cele mai fine băuturi şi cele mai rafinate mâncăruri.

Trenul va traversa Alpii, motiv pentru care veţi avea parte şi de o vizită a oraşului austriac Innsbruck, precum şi a oraşului italian Verona. Odată ajunşi la destinaţie, veţi mai avea parte de încă două zile în Veneţia. Un astfel de sejur costă aproximativ 2.400 de euro de persoană, potrivit Travel Studio. În preţ nu sunt incluse zborurile de la Bucureşti la Paris şi de la Veneţia la Bucureşti, care ajung, cumulat, la aproximativ 500 de euro de persoană.

Viena, nodul de legătură

Având în vedere că din Bucureşti circulă mai multe trenuri spre Budapesta şi Viena, ideal ar fi să includeţi şi capitala Austriei în itinerariul dumneavoastră, dat fiind faptul că de acolo puteţi călători foarte rapid în orice colţ al Europei. De exemplu, puteţi alege o vacanţă în care să vizitaţi Ungaria, Austria, Germania şi Franţa.

Ai vizitat călătorit în Europa cu trenul? Intră pe forum şi povesteşte impresiile de călătorie!

Prima oprire o puteţi face la Budapesta. În aceeaşi zi puteţi pleca spre Viena, unde ar fi şi păcat dacă nu aţi rămâne măcar o zi pentru a vizita Capitala Valsului. După aceea puteţi pleca spre Germania, traversând Alpii, iar sfârşitul călătoriei să aibă loc în Franţa.

Şi agenţiile de turism au lansat o serie de călătorii cu trenul între diverse capitale europene. La agenţii, însă, sejururile încep într-o anumită capitală, şi nu din Bucureşti. De exemplu, pentru un tur al oraşelor Paris, Amsterdam şi Bruxelles, trebuie să vă cumpăraţi bilet de avion până în capitala Belgiei, de unde vă veţi continua călătoria cu trenul. Sejurul este de opt zile, iar cazarea se face la hoteluri de trei stele din celebrele oraşe. O astfel de vacanţă ajunge la 500 de euro de persoană, potrivit agenţiei Perfect Tour, la care se mai adaugă preţul biletului de avion, care costă între 30 şi 350 de euro de persoană.

Rezervarea online este una dintre cele mai ieftine metode de cazare. Pe site-urile booking.com şi viamichellin.com veţi găsi cazare în orice capitală europeană, la preţuri începând de la 15 euro de persoană pe noapte.

Citeşte şi:

Copacabana, cea mai tare plajă din lume - FOTO/VIDEO

Cipru, locul de naştere al Afroditei - FOTO/VIDEO

Egipt, un amestec de istorie şi lux - FOTO/VIDEO

Topul celor mai sexy oraşe din lume - FOTO

Londra, capitala europeană a paradoxurilor - FOTO/VIDEO

Beijing, poarta de intrare în «Oraşul Interzis» - FOTO/VIDEO

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net