Un bebeluş născut la Spitalul CF2,mort la câteva ore de la naştere

Ultima actualizare:
Secţia de ginecologie a CF 2 a fost închisă duminică
Secţia de ginecologie a CF 2 a fost închisă duminică

Drama pacienţilor de la CF2, spitalul care era să le omoare pe prim-solista Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” Amelia Antoniu şi pe Alice Roxana Preda ia amploare! Un tânăr cuplu şi-a pierdut bebeluşul la doar două zile după ce femeia i-a dat naştere într-una din sălile spitalului groazei.

Marius şi Ioana Răducu sunt distruşi. La cei 29 de ani ai lor se credeau un cuplu fericit şi împlinit până în urmă cu trei săptămâni. Atunci, viaţa i-a lovit din plin.

Ceea ce trebuia să fie o bucurie fără margini a devenit o tragedie nesfârşită. Ioana Răducu a avut o sarcină perfect normală în toate cele 9 luni. La fel de normală a fost şi naşterea băieţelului lor, care a văzut lumina zilei cântărind 4,120 de kilograme şi măsurând 53 de centimetri.

Medicii neonatologi de la CF2 i-au acordat nota 9 la naştere. Nimeni nu prevedea dezastrul ce avea să se întâmple. La numai cinci ore de la naştere, starea bebeluşului s-a înrăutăţit brusc. A fost luat de la sânul mamei şi dus într-un salon, unde cadrele medicale l-au pus pe perfuzii şi i-au administrat oxigen.

S-au rugat la Dumnezeu să treacă noaptea cu bine. Degeaba. A doua zi, după  ore de agonie, aceiaşi medici de la CF 2 s-au  recunoscut învinşi şi, motivând că nu au medicamente şi aparate să-l salveze, l-au trimis cu o ambulanţă SMURD la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

Din nefericire, medicii de aici nu au putut decât să constate decesul micuţului abia adus pe lume. Şocaţi de cele întâmplate Marius şi Ioana cer acum răspunsuri. Nimeni nu crede că, fără a contacta o infecţie în spital, un bebeluş perfect sănătos poate muri în numai câteva ore.

Citiţi în CLICK! de mâine calvarul tinerei mămici, Ioana Răducu, povestit chiar de ea.

Cu toate că verdictul morţii bebeluşului a fost sec, înghesuit pe un petic de hârtie, „insuficienţă cardio-respiratorie acută", părinţii nu se lasă. Ei aşteaptă rezultatele legiştilor pentru a-i putea acţiona în justiţie pe cei care se fac vinovaţi de moartea copilului.

Cele două paciente au fost infectate cu o bacterie din ser sau de pe seringi

Spitalul CF 2
Spitalul CF 2

Bacteria Burkholderia Cepacia a pus în pericol vieţile celor două paciente de la spitalul CF 2 din Bucureşti. Potrivit unor rezultate preliminare ale anchetei, soprana Amelia Antoniu Games şi Alice Roxana Preda au fost infectate cu această bacterie în timpul operaţiilor la care au fost supuse în data de 19 aprilie.

Se pare că vinovaţi de acest lucru nu sunt medicii de la secţia de ginecologie a spitalului, ci anesteziştii de la CF 2. Surse apropiate anchetei au declarat pentru Antena3.ro că bacteria descoperită provine cel mai probabil din serul folosit la anestezie, iar soluţia a fost injectată cu aceleaşi seringi şi nu cu unele de unică folosinţă aşa cum este normal.

Potrivit unor informaţii din spital, din septembrie 2009 şi până acum şapte paciente au avut complicaţii asemănătoare cazurilor mediatizate. Rezultatul final al anchetei este aşteptat joi.


    Spitalul CF 2
Spitalul CF 2

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
catalin predoiu JPG
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net