Uite cum alegi borcanele pentru murături

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Varză, gogoşari, morcovi, conopidă, castraveţi sau gogonele. În curând, va veni vremea să pui murăturile pentru iarnă. Dar ai şi borcanele potrivite? Iată câteva sfaturi despre cum se aleg şi cum se pregătesc vasele pentru murături.

Citeşte şi:

11 trucuri ieftine ca să decorezi casa pentru sezonul rece

Ascunde crăpăturile farfuriilor folosind lapte

Şterge frunzele plantelor cu lapte

Din sticlă, din plastic, cu capac închis etanş, mari sau mici, borcanele pentru murături se găsesc în pieţe, în magazinele în care se vând obiecte casnice sau la raioanele din hypermarket. Iată ce anume trebuie să iei în calcul dacă te hotărăşti să pleci la cumpărături.

Borcane din sticlă pentru castraveţi şi conopidă

 Borcanele se aleg în funcţie de mărimea legumelor pe care le pui la murat, dar şi în funcţie de cantitatea acestora. Castraveţii, morcovii şi conopida se vor pune la murat în borcane de mai mici dimensiuni, din sticlă. Gura borcanului poate fi mai strâmtă, deoarece şi mărimea legumelor este mai mică.

Borcane din plastic pentru gogoşari

 Legumele de dimensiuni mai mari precum gogoşarii întregi sau gogonelele se vor pune la murat în borcane mari de plastic. Gura acestor recipiente trebuie să fie atât de mare încât legumele să încapă întregi. Dacă nu, vei fi obligat să le tai în patru.

Varza murată se păstrează în butoaie

Varza murată şi pepenii se păstrează în bidoane de plastic, de mărimi diferite în funcţie de cantitatea pe care vrei s-o prepari. Butoaiele sunt de 25 de litri, de 50 de litri şi chiar de 100 de litri.

Cumpără borcane cu capac închis etanş

Toate recipientele pe care le cumperi pentru murături, fie că sunt borcane din sticlă sau bidoane din plastic, trebuie să aibă capace care se închid etanş. Verifică acest aspect înainte de a ajunge cu cumpărăturile acasă.

Închiderea etanşă a capacului este foarte importantă pentru că, odată cu pătrunderea aerului, conţinutul se poate altera.

Ai grijă la zgârieturi şi defecţiuni

 Înainte de a cumpăra sau refolosi vasele pentru murături, verifică-le bine înainte. Ai grijă să nu fie zgâriate, fisurate, crăpate, ciobite sau murdare. Nu cumpăra recipiente care au puncte de plastic deformate sau diferite bule cu aer. Aceste vase ar putea ceda din cauza presiunii.

Spală şi sterilizează cu atenţie!

Pentru ca murăturile noi să nu prindă miros neplăcut de la cele pe care le-ai pus anul trecut, înainte de a umple borcanele, spală-le cu apă şi detergent.

Dacă vrei să le cureţi folosind metode naturale, pune în bidoane bicarbonat şi toarnă apă fierbinte. Curăţă interiorul cu o perie aspră. Clăteşte apoi cu apă rece.

Vezi şi:

Alcoolul împiedică decolorarea hainelor

Uite cum păstrezi hainele ca noi!

Lărgeşte pantofii cu lapte demachiant

Pentru sterilizarea borcanelor prin fierbere pune recipientele într-un vas pe fundul căruia ai aşezat un grătar metalic, toarnă apă clocotită şi fierbe timp de 10 minute.

Pentru sterilizare în cuptor, încălzeşte cuptorul la o temperatură de 160 de grade Celsius şi pune borcanele în interior, aşezate pe o tavă. Stinge cuptorul după 10 minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net