Traian Băsescu şi Mircea Geoană, în finala pentru Preşedinţie

Ultima actualizare:

    Pentru prezidenţiale, s-au prezentat 54,37% dintre cetăţenii cu drept de vot
Pentru prezidenţiale, s-au prezentat 54,37% dintre cetăţenii cu drept de vot

UPDATE 23.25 Diferenţa dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană a crescut uşor, potrivit rezultatelor exit-polurilor date publicităţii de institutele de sondare şi realizate după închiderea urnelor. La închiderea urnelor, cea mai mică diferenţă între cei doi candidaţi este dată de sondajul Insomar, de 1,6%, iar cea mai mare diferenţă apare în exit poll-ul CCSB, de 3,6%, în condiţiile în care, la ora 19:00, diferenţele dintre principalii contracandidaţi se plasau între 1,1% (Insomar) şi 3,2% (CCSB).

Traian Băsescu şi Mircea Geoană intră în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, cu 34%, respectiv 30,4% din voturi, Crin Antonescu plasându-se la o distanţă apreciabilă de locul II, cu 22,4% din opţiuni, arată exit poll-ul CCSB, comandat de Antena3.

Sondajul CURS indică o diferenţă de 2,4% la ora 21:00, iar cel al CSOP-IRES de 3,3%. În toate sondajele, al treilea clasat, Crin Antonescu, este cotat la o distanţă semnificativă în urma primilor doi, obţinând în jur de 22% din opţiunile de vot.

În exit poll-ul Insomar, comandat de Realitatea TV, cu rezultate până la ora 21, Traian Băsescu a obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 32,8% din opţiunile exprimate, pe locul al doilea se situează Mircea Geoană, cu 31,2%, iar candidatul liberal Crin Antonescu a obţinut 22,2% din voturi.

În al patrulea sondaj, realizat de CSOP şi IRES la comanda B1 TV şi Vox News, Băsescu are 33,4%, Geoană 30,1%, iar Antonescu 22,5%.

UPDATE 21.00

Traian Băsescu şi Mircea Geoană merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în urma scrutinului de duminică, 22 noiembrie 2009, potrivit exit-polurilor realizate de toate institutele de sondare a opiniei publice, la ieşirea de la urne.

* Potrivit rezultatelor exit-polului CCSB, comandat de Antena 3, Traian Băsescu, din partea PD-L, a obţinut 34,1 la sută din voturi, în timp ce Mircea Geoană (PSD) a luat 30,9%.

Crin Antonescu, candidatul Partidului Naţional Liberal, a strâns 22,1 la sută din voturile românilor care şi-au exprimat opţiunea.

Ceilalţi candidaţi: Sorin Oprescu: 3,4%; Kelemen Hunor: 3,6%; C.V.Tudor: 3,6%; George Becali: 1,4%; Remus Cernea: 0,4%; Ovidiu Iane: 0,2%; Eduard Manole: 0,2%; Ninel Potârcă: 0,1%; Constantin Rotaru: 0,0%.

* Exit-polul CURS, comandat de TVR, indică faptul că Traian Băsescu, din partea PD-L, a obţinut 33,72 la sută din voturi, în timp ce Mircea Geoană (PSD) a luat 31,44%.

* Potrivit exit-pollului INSOMAR de la ora 19.00, comandat de Realitatea TV, Traian Băsescu a obţinut 32,8 % din voturi. Pe locul doi s-a clasat Mircea Geoană cu 31,7% din sufragii, urmat de Crin Antonescu cu 21,8 %.

Pe locul patru s-a clasat candidatul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu 4 procente, urmat de Kelemen Hunor cu 3,6 procente. Pe locul şase s-a clasat candidatul independent Sorin Oprescu, cu 3,5%, urmat de George Becali, candidatul PNG-CD, cu 1,7 procente.

Remus Cernea a obţinut doar 0,4%, Eduard Manole a fost votat doar de 0,2% din alegători, iar Ovidiu Cristian Iane - 0,1%.

Candidatul Partidei Romilor, Constnatin Ninel Potîrcă, a obţinut 0,1. Pe ultimul loc s-a clasat Constantin Rotaru cu 0,1%.

* Rezultatele exit-polului CSOP, pentru B1TV: Traian Băsescu: 33,2%; Mircea Geoană: 30,3%; Crin Antonescu: 22%; Kelemen Hunor: 4,2%; C.V.Tudor: 4%; Sorin Oprescu: 3,2%; George Becali: 1,5%.

simeon stalpnicul png

Rezultate REFERENDUM

CURS: 87,43% din cei care au votat la referendumul convocat de preşedintele Traian Băsescu au optat pentru reducerea numărului de parlamentari.77,4% au votat 'Da' pentru un parlament unicameral, arată exit poll-ul CURS, comandat de TVR, cu datele de până la ora 19.

CSOP: 82% din cei care au votat la referendumul convocat de preşedintele Traian Băsescu au optat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. 74% au votat 'Da' pentru un parlament unicameral, arată exit poll-ul CSOP şi IRES, comandat de B1 TV şi Vox News, cu rezultatele de la ora 19.

INSOMAR: 85,4% din cei care au votat la referendumul convocat de preşedintele Traian Băsescu au optat pentru reducerea numărului de parlamentari.76,5% au votat 'Da' pentru un parlament unicameral, arată exit poll-ul Insomar, comandat de Realitatea TV, cu rezultatele de la ora 19.

Traian Băsescu: "Dincolo de rezultatele prezentate de televiziuni, ca fiind rezultate estimative pentru alegeri, cred că avem cel mai mare motiv de bucurie, de satisfacţie, din faptul că referendumul pentru Parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari de la 471 la maxim 300 a fost validat. La această oră, peste 50% din electoratul românesc a votat "Da" pentru referendum. Probabil că 80% au votat "Da" pentru ambele soluţii".

simeon stalpnicul png

Candidatul la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a plecat să fumeze în timpul discursului lui Traian Băsescu, informează Realitatea TV.

Mircea Geoană: "Le mulţumesc în egală măsură celor care au votat cu ceilalţi candidaţi, mai ales celor care au votat cu Crin Antonescu. A făcut o campanie frumoasă care sunt convins că va avea efecte bune pentru însănătoşirea clasei politice româneşti. Pe 6 decembrie vom învinge împreună".

Crin Antonescu: "Îi rog pe susţinătorii mei să nu ia în seamă aceste sondaje profund minicinoae, îi rog să nu le facă jocul, şi să numerele voturile. Avem şansa să trecem în turul doi. La ora 19:00 când institutele de sondare şi-au încheiat chipurile conturile, un milion de oameni erau la vot. Le mulţumesc din suflet tinerilor. Vă mulţumesc din suflet pentru că am arătat că se poate. Nu vreau să comentez manipularea pe care o fac sondajele. La ora 19:00, rezultatele erau mai strânse. Domnule Vântu, domnule Voiculescu, sfidaţi voinţa românuilor. Zeci de mii de oameni nu vor mai apuca să voteze, în vreme ce autobuzele lui Băsescu şi Geoană au votat de dimineaţă".

Şi soţiile candidaţilor s-au bătut pentru Cotroceni: în ţinute! Pe cine vezi în postura de primă doamnă?

UPDATE 20.30

49,97% din alegători au votat pentru prezidenţiale, 46,84% la referendum până la ora 19.00.

Biroul Electoral Central a anunţat că 49,97% dintre alegători au votat la alegerile prezidenţiale până la ora 19.00, cea mai mare prezenţă la vot fiind înregistrată în judeţul Teleorman, iar cea mai scăzută în judeţul Satu Mare, în timp ce pentru referendum au votat 46,84% dintre cetăţeni.

UPDATE 19.50

Traian Băsescu conduce în preferinţele românilor, potrivit exit-polurilor de la ora 17.00. Astfel, Potrivit INSOMAR, actualul şef al statului ar fi obţinut circa 30% din voturile românilor, în timp ce candidatul socaial-democraţilor, Mircea Geoană a obţinut 28% din voturi. Cu liberalul Crin Antonescu ar fi votat, potrivit INSOMAR, circa 24% dintre români.

Rezultatele parţiale la ieşirea de la urnă au apărut,neoficial, pe diverse bloguri, printre care şi voxpublica.realitatea.net şi "România nu vă vrea".

Traian Băsescu ar fi obţinut o treime dintre voturile românilor şi potrivit CCSB, pe locurile doi şi trei situându-se Mircea Geoană, cu 27% şi Crin Antonescu, cu 23%.

Rezultatele parţiale privind votul de până la ora 17.00 ale CSOP arată că Mircea Geaonă şi Crin Antonescu se află la egalitate, cu 25% din preferinţele românilor. La mare distanţa, s-ar afla, potrivit acestor date preliminare şi neoficiale, Traian Băsescu, cu 335 dintre voturile exprimate.

Exit-pollu-ul curs arată un singur procent între candidatul liberal şi cel social-democrat, 25% faţă de 26%, în timp ce actualul locatar de la Palatul Cotoceni ar fi primit 29% din voturi.

UPDATE 18.20

Până la ora 17.00 Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a înregistrat 620 de sesizări privind incidente electorale, între acestea numărându-se 26 de infracţiuni pentru care au fost întocmite dosare penale, a declarat purtătorul de cuvânt Christian Ciocan.

Ciocan a precizat că cele mai multe sesizări au fost înregistrate în Bucureşti, 72, iar în Călăraşi şi Olt s-au înregistrat câte 58. Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, o femeie din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, care a fost prinsă cu trei buletine de vot.

De asemenea, un membru al unei comisii de la o secţie de vot din judeţul Vaslui, care era în stare de ebrietate şi a adresat injurii la adresa colegilor, alegătorilor şi forţelor de ordine, a fost imobilizat, dus la secţia de Poliţie, unde a fost amendat, scrie NewsIn.

Încidentele violente nu au lipsit. În Capitală două grupuri de simpatizanţi ai unor partide s-au luat la bătaie, acuzându-se reciproc că dau bani pentru voturi. Aceştia au fost duşi la Secţia 2 din Bucureşti.

Totodată, în localitatea Racova din judeţul Bacău a fost identificat un autoturism ai cărui ocupanţi au declarat că şoferul le-a dat câte 20 de lei şi le-a promis pături şi vin pentru voturi, relatează NewsIn.

UPDATE 17.30

Prezenţa la vot la nivel naţional - Biroul Electoral Central a anunţat că 36,19% dintre alegători au votat pentru preşedinte până la ora 16, prezenţa la urne cea mai ridicată înregistrându-se în Teleorman şi Mehendiţi, iar cea mai scăzută în judeţul Covasna.

Pentru referendum, prezenţa la vot până la ora 16.00 a fost de 33, 86%, cei mai mulţi votanţi fiind în judeţele Botoşani, Mehedinţi şi Dâmboviţa, iar cei mai puţini în Covasna, Harghita şi Satu Mare.

UPDATE 17.15

Exit-poluri: Geoană şi Băsescu, în turul doi

Candidatul social-demorcaţilor pentru fotoliul de preşedinte, Mircea Geoană, şi actualul şef al statului, Traian Băsescu, sunt cei doi candidaţi care se vor înfrunta în turul doi, potrivit ext-pllurilor CSOP, CCSB, INSOMAR şi CURS, anunţă Voxpublica.

Cu toate că cele trei institute de sondare a opiniei publice prezintă date diferite privind cine se află, în prezent, pe primul loc în urma exprimării preferinţelor electorale ale românilor, este aproape cert că bătălia electorală din turul doi se va da între Geoană şi Băsescu.

Potrivit CSOP, pe primul loc în topul preferinţelor românilor se află Traian Băsescu cu 36% din totalul voturilor exprimate până la ora 13.00.

Candidatul PSD, Mircea Geoană, ar fi primit 30% din voturi, iar Crin Antonescu 22%.

Şi CCSB îl dă pe primul loc pe candidatul PD-L, Traian Băsescu cu 33,2% din preferinţele de vor ale românilor. Contracandidatul său, social-democratul Mircea Geoană, ar fi primit 31,7%.din voturi, iar liberalul Crin Antonescu 22%. Rezultatele prezentate de CCSB iau în calcul opţiunile exprimate de românii prezenţi la vot pâbă la ora 15.00.

CCSB îl dăsdea pe Mircea Geaonă pe primul loc în preferinţele exprimate de români până la ora 13.00.

Geonă ar fi primit cele mai multe voturi potrivit INSOMAR, fiind ales de 33,8% din cetăţenii cu drept de vot. Actualul şef de stat ar fi primit 32,7% din voturi, în timp ce Crin Antonescu a întrunit 20,3% din voturile exprimate până la ora 15.00

Candidatul PSD s-ar afla pe primul loc şi în exit-pollul CURS, care lua preferinţelor românilor prezenţi la vot până la ora 13.00. Mircea Geoană a fost votat de 36 %, Traian Băsescu - 34%. Candidatul PNL, Crin Antonescu, a obţinut doar 19%.

Mai citeşte:Ora 16:00 - 36,19 % dintre români au venit la vot

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net