Vor spital mobil cu 13 milioane de euro dar nu au unde să-l pună

spital-mobil-iasi.jpg

Macheta spitalului mobil

Spitalul ar urma să fie ridicat pe platforma Parcului agroindustrial „Transagropolis” de la Lețcani, proiect aflat încă în monitorizare europeană până în 2021. Partener în cadrul parcului agroindustrial este Consiliul Local al comunei Lețcani, pe teritoriul căruia se află această unitate, scrie Bună Ziua Iași.

Se pare însă că spitalul nu are avizele de la Primăria Lețcani pentru amplasarea unității medicale pe teritoriul comunei. „Domnul Maricel Popa nu m-a întrebat nici de sănătate. Parcul Transagropolis este pe teritoriul comunei, Consiliul Local Lețcani este proprietarul terenului. Suprafața a fost dată în administrare Consiliului Județean Iași, iar noi suntem și parteneri în proiectul Transagropolis. A venit la mine directorul din Consiliu, Iogen Gânju, să mă întrebe unde să arunce pământul de acolo, atât. Pentru acest proiect este nevoie de autorizație de construcție, autorizație care se dă de la Primărie. Dar nu a venit nimeni de la Consiliul Județean pentru asta. Săptămâna viitoare ar trebui să vină cu modulele. Așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a spus Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani, conform BZI.

Vor spital mobil cu 13 milioane de euro dar nu au unde sa-l pună

Pe 2 aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a anunţat că un spital mobil cu 250 de paturi pentru pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 va fi amenajat la intrarea în Iaşi, în câteva săptămâni, iar unitatea medicală va deservi întreaga regiune de nord-est. El a declarat că în perioada următoare vom asista la o creştere a numărului de pacienţi infectaţi şi că sistemul sanitar ieşean va fi pus în dificultate.

"Spitalul va putea fi folosit şi ulterior pandemiei, pentru campanii sau caravane medicale în zonele rurale ale Moldovei, pentru orice altă situaţie de urgenţă medicală sau va putea fi dat în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă“, a afirmat Maricel Popa, potrivit news.ro.

Pentru ca cele 102 containere care formează spitalul mobil să aibă utilitate, ar trebui ca zona să fie amenajată în următoarele 10 zile. Șeful Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, cere ajutorul oamenilor de afaceri din zonă să asflateze aproximativ 6.000 de mp de teren.

 

Câștigătorul licitației este firma turcă SDI Global LLC A.Ș. Turcii au ofertat 13.2 milioane de euro pentru spitalul mobil.

Citește și: 

Aici vor fi salvaţi bolnavii de COVID-19!

Klaus Iohannis a inaugurat un spital pentru bolnavii de coronavirus amenajat în 19 zile și în care vor lucra roboți

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5