Viziera la școală în loc de mască? Ce spun specialiștii

Ultima actualizare:

    Nicolai, fiul Oanei Mareș, e echipat pentru școală
Nicolai, fiul Oanei Mareș, e echipat pentru școală

Mai este puțin până la începerea școlii și deja se simte freamătul și emoțiile atât în rândul copiilor care nu și-au mai văzut de luni bune colegii, cât și al părinților îngrijorați și al autorităților nevoite să găsească soluții de protecție împotriva Covid-19. Oana Mareș susține, citându-l pe medicul pediatru Mihai Craiu, că o soluție în locul clasicei măști chirurgicale o reprezintă vizierele.

Medicul Mihai Craiu de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” arată că profesorii ar putea înlocui masca chirurgicală cu o protecţie de tip vizieră pentru un predat eficient. „Imaginați-vă că aș fi profesor într-o clasă de elevi cu vârstă mică sau în care există și copii care au dificultăți de auz sau de atenție. Cum va fi la școală cu mască?”, întreabă medicul, într-o postare pe pagina de Facebook, citat de fosta realizatoare tv Oana Mareș. „Center for Disease Control recomandă folosirea unor alternative. O soluție ar putea fi scutul facial din plastic, adică un dispozitiv care să le permită copiilor să-mi vadă fața și buzele, care să aibă două caracteristici – să coboare sub nivelul bărbiei și să meargă până în dreptul urechilor, limitând în acest fel împrăștierea particulelor de salivă care ar putea să conțină virusul”, mai spune medicul Mihai Craiu.

Oana Mareș și fiul ei, Nicolai
Oana Mareș și fiul ei, Nicolai

Oana Mareș deja l-a echipat pe fiul ei, Nicolai, cu o astfel de vizieră. De altfel, chiar soțul ei are o firmă ce produce astfel de dispozitive medicale, astfel că îi e la-ndemână și are încredere în ele. Mărturisește că le poartă peste tot. „Eu port viziera și la mall sau la cumpărături și îmi este mult mai comod. În plus, nu mai duc mâna la gură atât de des. Și pentru copii ar fi o soluție foarte bună (n.r. la școală). Le pot dezinfecta dimineața împreună cu doamna, ca un mic ritual. Eu i-am făcut lui Nicolai și mi se pare un avantaj față de mască: e foarte ușoară și se vede toată fața”, spune Oana Mareș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net