Vești bune pentru bugetari! Voucherele de vacanță revin în 2022

vacanta-freepick.jpg

tânără care se pregătește de vacanță
Tichetele de vacanță se pot folosi doar în zone turistice din România
Foto: Freepick

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Suspendate în 2021, voucherele de vacanță vor fi reintroduse în 2022, promite ministrul desemnat al Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu. Ele se adresează în primul rând bugetarilor și vor fi în valoare de 1.450 de lei.

Potrivit noului ministru, tichetele vor fi acordate de la începutul anului 2022. Se vor aplica în primul rând la acele sectoare ale turismului care „au rămas în urmă” și au avut de suferit în pandemie: balneo, mediul rural. „Ținta principală este acolo, însă în măsura în care există cerere, ele trebuie aplicate peste tot”.

Și angajații de la privat ar putea primi tichete compensate parțial

„Pentru anul 2022, vor fi emise din nou tichetele de vacanță în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcționa și pentru cei din mediul privat. Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume. În măsura în care, în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare, economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei", a anunțat Cadariu în timpul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Ludovic Orban și Florin Cîțu lucrează la bugetul pe 2021

    Bugetul pe 2021 este un buget de austeritate și o lovitură grea pe care o vor încasa din plin românii, mai ales cei care lucrează la stat. Dar nu numai. Guvernul este decis să taie în carne vie. Sacrifică pensiile a milioane de români, alocațiile copiilor, sporurile și indemnizațiile bugetarilor, voucherele de vacanță și umblă și la decontarea transportului pentru studenți. Anul acesta va fi un an de sacrificiu, căci România trebuie să atingă ținta de deficit de 7,1%.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5