Unde poți să-ți duci copilul în această vacanță de primăvară. Autoritățile au venit cu soluții pentru părinți

gradinita-mediafax.jpg

copii la grădiniță
S-au găsit câteva soluții pentru copiii până în 12 ani
Foto: Mediafax

Vacanța de primăvară prelungită a dat peste cap, cu siguranță, planurile multor părinți, nevoiți să găsească o soluție pentru supravegherea copiilor cât timp ei sunt la serviciu. Autoritățile au venit cu unele propuneri. Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru funcționarea grădinițelor pe durata vacanței, iar Primăria Capitalei pune la dispoziție 5 locații unde pot fi duși copiii sub 12 ani.

Lista grădinițelor deschise pe perioada vacanței

Sute de grădinițe din toată țara își mențin deschise porțile pentru copii, în această vacanță de primăvară. Ministerul Educației a anunțat, printr-un comunicat, că a creat cadrul legal pentru ca grădinițele să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței de primăvară. „Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcție de solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană. Oricum, un număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică”, se precizează în comunicat.

gradinite-vacanta-primavara.png

Lista grădinițelor deschise în perioada vacanței de primăvară
Sunt deschise sute de grădinițe, în toată țara. Iată repartizarea pe județe și pe săptămâni!
Foto: MEC

5 locuri unde poți să-ți duci copilul, în București

Primarul Nicușor Dan are și el o veste bună pentru bucureștenii care au copii sub 12 ani. Timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială), primăria va pune la dispoziție 5 locații, unde vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii. Aceste locații sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4). „Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei. E de precizat că această soluție e deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu. Informații suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus și Operei Comice pentru Copii”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Loading...
 
 

Citește și

  • Elevi care pleacă de la școală

    Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a renunțat la o parte dintre propunerile criticate privind structura anului școlar. Joi dimineața, după ședința Comisiei de Dialog Social la care au participat reprezentanți ai elevilor și părinților, s-au anunțat ultimele decizii. Astfel, vacanța de primăvară va fi între 2 aprilie și 4 mai pentru toți elevii, cu excepția anilor terminali. Examenele naționale se mențin la datele stabilite inițial, iar anul școlar se va încheia cel mai târziu la 25 iunie pentru toate clasele. Iată ce trebuie să știe părinții, copiii și profesorii!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1