Uite cum va arăta heliportul de 800.000 de euro de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Ultima actualizare:
Aşa arată noul heliport de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
Aşa arată noul heliport de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Pacienţii transportabili doar pe calea aerului vor putea ateriza în siguranţă şi la Spitalul Universitar din Bucureşti. Din această toamnă va fi pus în funcţiune un heliport modern, construit după standarde internaţionale, a cărui valoare se ridică la 800.000 de euro. Potrivit reprezantanţilor instituţiei, elicopterele vor putea ateriza sau decola chiar şi noaptea.

Noul heliport va fi amplasat pe Blocul Operator Central, iar acest fapt îl face să fie o premieră pentru unităţile medicale din Bucureşti. Data de finalizare a proiectului este estimată pentru sfârşitul lunii august, urmând ca punerea în funcţiune să se realizeze în perioada imediat următoare.

”O altă premieră pentru unităţile medicale din Capitală este reprezentată de faptul că elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte”, transmite Spitalul Universitar într-un comunicat de presă.

Indiferent de momentul zilei, aeronavele pot ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialiştii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).  De pe heliport, pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran.

Potrivit proiectului, platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oţel şi stâlpi zăbreliţi, este dotată cu jgheaburi şi plase de siguranţă, cu instalaţie electrică de balizaj, marcaje luminoase, echipamente de salvare şi protecţie, de stingere a incendiilor şi altele necesare exploatării în condiţii de maximă siguranţă.


    Aşa arată noul heliport de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureştifoto: SUUB
Aşa arată noul heliport de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureştifoto: SUUB

Compania ABC Development Aviation este proiectantul şi managerul de proiect al heliportului, societatea fiind specializată în construcţia de heliporturi medicale şi civile. Investiţia se ridică la 800.000 de euro şi a fost suportată de MaxBet.

Managerul SUUB: „Vom prelua mai multe cazuri grave”

Medicii de la Spitalul Universitar Bucureşti spun că finalizarea acestui heliport este o dovadă că se pot face şi lucruri bune în sănătate, chiar dacă nu sunt suficienţi bani.

 „Noul heliport ne va permite să preluăm şi mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar acum avem şi cel mai modern heliport din ţară. Este un proiect de succes care stabileşte un nou standard de performanţă în sistemul sanitar românesc”, a declarat doctor Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În 2018, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar au fost transferaţi cu elicopterul peste 200 de pacienţi din toată ţara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net