Surpriza urâtă pe care au trăit-o zeci de români, la granița cu Grecia. Și-au ratat vacanța!

Ultima actualizare:

    Turiștii care nu au avut testele pentru Covid-19 au fost întorși din drumfoto: EPA-EFE
Turiștii care nu au avut testele pentru Covid-19 au fost întorși din drumfoto: EPA-EFE

Ceea ce se voia a fi începutul unei vacanțe frumoase s-a transformat în nervi și frustrări pentru zeci de români care au plecat marți spre Grecia, cu mașina. Știau că măsura prezentării unui test negativ pentru Covid-19 intră în vigoare de miercuri, ora 6.00. Mulți au ajuns la Kulata – Promachonas în cursul nopții de marți spre miercuri, înainte de ora 6.00, fără aceste teste, dar au fost întorși din drum.

Testele negative pentru Covid-19 au fost cerute mai devreme

Ministerul de Externe a anunțat că de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, românii care merg în vacanță în Grecia trebuie să prezinte, pe lângă formularul electronic, și un test negativ pentru infecția cu Covid-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Greciei. Mulți turiști au plecat de acasă în cursul zilei de marți, sperând că dacă ajung la graniță înainte de ora 6.00 vor putea intra fără respectivele teste. Dar – ghinion. Măsura obligativității testului intrase în vigoare de la miezul nopții. „Am ajuns la 4.30, am vrut să intru cu programarea de pe site și cu codurile QR, dar nu m-au lăsat, motivând că trebuie să am testul, cu toate că testul intră în vigoare de la 6.00 dimineața. De o oră stau, nu mă bagă nimeni în seamă. Ne trimit în Bulgaria să facem testul”, a declarat un turist român pentru Digi 24. „Au schimbat legea ieri după-amiază (n.r. marți), noi plecaserăm de dimineață de acasă. Ne zic să avem testul, că reglementarea se aplică de la ora 00.01, nu de la 6.00”, adaugă o femeie.

În paralel, grecii te pot retesta aleatoriu

Chiar și cei care au avut testele au fost retestați de autoritățile elene la graniță, aleatoriu. „Am trecut vama la greci la ora 4.30. Mi-au cerut să le arăt testele, QR codul, au văzut că începe cu cifra 1 și au zis că trebuie să mă testeze. Degeaba le-am explicat că testele mele nu au nici 40 de ore, nu i-a interesat”, se revoltă Cosmin Șerban pe Forum Grecia.

„Azi (n.r. marți) la ora 15.00 am ajuns în vamă și degeaba le-am arătat testul PCR. Am fost amenințat printre cuvinte urâte că, dacă nu accept și testarea lor pe marginea șoselei cu aceeași pereche de mănuși la toata lumea, mă întorc în Bulgaria. Aveau o masă plină de eprubere ținute în căldură și cine știe dacă știau și ale cui și cum sunt. Bătaie de joc”, povestește, supărat, Dragoș Cozma.

„Am ajuns la Kulata la 05.11, 3 mașini în față, vine polițistul de frontieră grec la mașină, întreabă dacă avem "covid negative test", zicem că da și i le arătăm de la distanță, nu e interesat de ele și zice "după ce prezentați documentele polițistului bulgar să mergeți pe stânga la greek doctors să le arătați testele și codurile QR" (pe stânga pe trotuar fiind două măsuțe la care stăteau câțiva domni și doamne echipați corespunzător)... Trecem de bulgarul din gheretă cu verificarea documentelor de identitate și după 2 metri vine lângă mașină un "greek doctor", nu întreabă nimic de testele negative (pe care le aveam plătite și traduse, sic), zice "I want to see the QR codes", le arătăm pe telefoanele mobile, e interesat de codurile de dedesubt (care încep cu 2), se uită puțin și zice "Have a nice trip, bye!". La 05.17 ieșeam din vamă. Cam asta a fost experiența Kulata 2020 în vreme de Covid”, spune pe același forum de Facebook Mădălin Olteanu.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net