SCANDAL! Poliţişti audiaţi în scandalul diplomelor false de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad

Ultima actualizare:

UPDATE, ora 9.45: Mai mulţi ofiţeri şi agenţi din cadrul Poliţiei Arad sunt audiaţi ca martori în dosarul privind eliberarea unor diplome false de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Ei au fost chemaţi, joi dimineaţă, la audieri de procurorii Parchetului General. „Este vorba despre zece poliţişti, printre care agenţi şi ofiţeri care sunt martori în acest dosar”, spune Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Printre martori se află şi nume grele din Poliţia Arad, cum ar fi comisarul şef Pavel Hălmăgean.UPDATE, ora 8.00: Mai mulţi poliţişti şi şefi ai poliţiei din Arad sunt suspectaţi că ar fi obţinut diplome de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” fără măcar să meargă la cursuri. La această oră, poliţiştii sunt anchetaţi.

Miercuri seară, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române au făcut mai multe percheziţii, în acest caz, la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, din opt judeţe: Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj.

Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de patru dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.

În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Percheziţii la Petroşani şi la DevaConducerea filialei din Petroşani a Universităţii „Vasile Goldiş“ susţine că anchetatorii care au făcut percheziţii la sediul instituţiei au ridicat documente şi calculatoare, în timp ce la Arad au fost jandarmi şi poliţişti la mai multe sedii ale universităţii, dar şi la biroul unui executor care predă acolo.

Directorul filialei din Petroşani a Universităţii „Vasile Goldiş“, Milu Vladislav, a declarat, miercuri seară, că la sediul instituţiei au avut loc percheziţii, în cadrul unui dosar instrumentat la nivel naţional. „Nu ştiu mai mult, ne iau documentele şi calculatoarele“, a spus Milu Vladislav.

Percheziţii au avut loc şi la sediul din Deva al universităţii, unde anchetatorii au verificat mai multe acte. Totodată, poliţişti şi jandarmi s-au aflat, miercuri seară, în faţa mai multor sedii ale Universităţii private „Vasile Goldiş“ din Arad, dar şi la birourile unor persoane care activează în sistemul judiciar arădean şi care predau la Facultatea de Ştiinţe Juridice, printre care şi un executor judecătoresc.

Accesul în Rectorat şi în celelalte sedii ale instituţiei de învăţământ superior nu este permis încă de miercuri după-amiază de către paznicii angajaţi, nici jurnaliştii şi nici angajaţii universităţii neputând intra în sediul rectoratului sau în alte clădiri în care au loc cercetări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net