Sacrificiu de mamă. A mers 4 ore pe jos ca să economisească 5 lei pentru a le lua dulciuri copiilor

Ultima actualizare:

    Cei doi soti erau fericiti inainte de nenorocireFOTO BZI.ro
Cei doi soti erau fericiti inainte de nenorocireFOTO BZI.ro

Poveste cutremurătoare într-un sat din județul Iași. După ce a rămas văduvă și cu doi copii, o tânără de 23 de ani face sacrificii enorme pentru a economisi fiecare banuț. Pentru a nu cheltui 5 lei, a preferat să meargă pe jos 10 kilometri. Soțul ei a murit în urmă cu 10 luni, în urma unui meci de fotbal.

Diana Condurache vrea să strângă bani pentru a le construi copiilor o casă, scrie BZI.ro. Și chiar dacă a mers pe jos câteva ore bune, în loc sa se întristeze pentru că a obosit, s-a bucurat că le poate cumpăra copiilor dulciuri cu cei 5 lei economisiți pe biletul de autobuz.

Cum a mers pe jos 10 kilometri pentru a economisi 5 lei

Diana Condurache (23 de ani) și cei doi copii ai săi, Alberto (5 ani) și Sofia (2 ani), locuiesc acum impreună cu socrii ei, în satul Șerbești din Iași, însă își dorește foarte mult să le construiască o casă.

„Am avut de făcut niște acte la primărie în comună și nu am vrut să cheltui bani pe autobuz. Am lăsat copiii la bunici, am luat-o pe sora mea mai mică și am plecat spre Ciortești. Nu e atât de scump microbuzul, dar când nu ai, și doi lei ți se par mulți. Am mers aproximativ două ore dus și alte două întors, că plouase și era noroi pe drum. La câte nenorociri se întâmplă în ziua de azi, nu am vrut să mă urc la nimeni în mașină.

De banii de bilet le-a luat dulciuri copiilor

De 5 lei cât dădeam pe microbuz, mai bine iau niște dulciuri pentru cei mici. Toți banii îi am împărțiți. În fiecare lună, 1.500 de lei îi pun deoparte pentru casă, iar restul sunt pentru copii. În fiecare zi cumpăr câte doi litri de lapte din sat, pentru că și băiatul și fata mănâncă lapte. Doi litri costă aproape 10 lei. Fata cea mică mânca lapte praf, dar era foarte scump și am fost nevoită să renunț la el. O cutie de lapte praf costa aproape 60 de lei”, a declarat Diana Condurache, soția bărbatului decedat.

Diana mai spune că incearcă să facă în așa fel încât copiilor să nu le lipsească nimic. ”Eu cât am fost mică nu am avut și nu vreau să treacă și ei prin asta. Am mers recent la Iași și le-am luat trotinetă, că au văzut la alții. Vreau să fie ei fericiți și să reușim să terminăm casa. Știu că Iulian are grijă de noi de acolo, de sus”, a mai precizat femeia.

A rămas văduvă după un banal joc de fotbal

Într-o după-amiază, după ce a terminat programul de muncă, Iulian Condurache a ieșit cu câțiva prieteni la o partidă de fotbal, care avea să fie ultima. A alunecat pe gazonul artificial de pe teren și s-a lovit puternic la cap.

A stat timp de două săptămâni în comă, iar medicii nu l-au mai putut salva. Bărbatul era mai mult plecat și își vedea foarte rar familia, iar acest lucru l-a măcinat mereu.

„Am vorbit cu el cu o seară înainte și era bine, fericit. Nu m-am gândit niciodată că mi se poate întâmpla așa ceva. Era plecat de doi ani în București, unde lucra pe șantier și venea destul de rar acasă. Trăiam din ce câștiga el și alocațiile copiilor. Când avea timp liber îi plăcea mult să joace fotbal. Știu că a mers cu câțiva băieți să joace fotbal și după 20 de minute am primit un telefon în care mi s-a spus că Iulian e la spital în stare gravă. În primele momente nu înțelegeam ce se întâmplă și am crezut că e confunzie”, a mai spus tânăra mamă.

”Mergeam la biserică și mă rugam să scape”

Până la urmă tânăra a acceptat situația, dar nu a încetat nicio clipă să spere ca își va reveni și că vine acasă sănătos. ”Mergeam în fiecare zi la biserică și mă rugam să scape. Când vorbeam cu medicii, îmi spuneau că starea lui evoluează spre bine, dar a doua zi îmi spuneau că iar nu e bine. Timp de două săptămâni, cât a stat în comă, am trăit cu speranța că își revine. Pe data de 26 august 2020, când am văzut că mă sună de la spital, am început instant să plâng, iar când mi-au spus că a murit, îl întrebam pe Dumnezeu cu ce am greșit, de ce mi l-a luat”, a declarat Diana Condurache, soția bărbatului decedat.

Copiii, in special băiatul, întreabă mereu de tatăl lor, iar pentru a le alina dorul, mama merge cu ei la cimitir și stau cu toții acolo câteva minute.

”Este foarte greu să nu ai cui să îi spui tată. Noi eram de foarte mult timp împreună și ne-am iubit tare mult. Ne-am cunoscut de când aveam eu 14 ani și de atunci nu ne-am despărțit niciodată. El a fost prima și singura mea iubire. Nu am făcut decât 8 clase și m-am măritat. Eu am avut o viață foarte grea și nu vreau ca ai mei copii să fie la fel. O să încerc să le fiu și mamă, și tată”, a mai precizat femeia.

Tragicul eveniment s-a produs cu câteva zile înainte ca fetița lor, Sofia, să împlinească un an, iar în loc de petrecere familia Condurache a avut parte de o înmormântare.

Citește și:

El e «tată» pentru 17 copii orfani

Trei orfani luptă ca să nu ajungă la casa de copii

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net