S-a aflat de ce mor mai mult bărbații de Covid-19: „Virusul se refugiază în testicule”

Ultima actualizare:

    Cercetătorii spun că bărbații ar fi mai vulnerabili
Cercetătorii spun că bărbații ar fi mai vulnerabili

Cu toate că bărbații și femeile sunt predispuși în egală măsură riscului de contaminare cu noul coronavirus, numărul deceselor e mai mare în rândul bărbaților. În Italia, spre exemplu, 70% dintre cei care au murit sunt bărbați și doar 30% femei, iar în SUA rata deceselor în rândul domnilor este de 68%.Cercetătorii au găsit și explicația: Covid-19 se refugiază în testicule.

Un studiu realizat recent de specialiști  din SUA și Mumbai sugerează că numărul deceselor provocate de coronavirus în rândul bărbaților este mai mare din cauză că virusul se refugiază în testicule. Glandele sexuale masculine ar reprezenta un fel de „bastion” în care virusul se refugiază când este atacat, precizează ilmessaggero.it, citat de news.ro. Spre deosebire de testicule, ovarele femeilor nu prezintă proteina ACE2, acel receptor de care se leagă Covid-19 pentru a invada celulele umane.

Boala se poate transmite pe cale sexuală?

Cercetătorii susțin că au observat faptul că în cazul bărbaţilor este nevoie de mai mult timp pentru a „scăpa de virus” şi că acest lucru poate explica „severitatea sporită a cazurilor lor”. Există și teoria că bărbaţii sunt cel mai adesea fumători, că au tensiunea mai ridicată şi că sistemul imunitar în cazul femeilor ripostează rapid cu o forţă mai mare decât cel al bărbaţilor. Totuși, dacă se confirmă ipoteza că virusul se ascunde în testicule, cercetătorii vor lua în calcul un alt factor: acela că boala poate fi transmisă pe cale sexuală. „Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”, a avertizat oncologul Aditi Shastri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net