Raed Arafat explică de ce a fost necesar ca asimptomaticii să stea în spitale

raed-arafat.jpg

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

De ce au fost obligate persoanele asimptomatice să stea internate în spitale? Situația e considerată de avocatul Gheorghe Piperea „o regie infracțională”, acesta avertizând că „va fi prăpăd judiciar”. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a reacționat dur la comentariul avocatului și îl provoacă să găzduiască la el acasă câțiva asimptomatici.

Avocatul Piperea: „Va fi prăpăd judiciar, vă asigur”

gheorghe-piperea.png

Avocatul Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea

„În atenția celor care încă mai cred în farsa internării obligatorii, a carantinării și a izolării la domiciliu a "asimptomaticilor", ca masură de protecție împotriva molimei, iată ce spunea Raed Arafat: "Există tratamente doar pentru cei în formă medie și formă gravă, care au pneumonii, dar nu tratamente care sunt îndreptate către coronavirus, care să elimine virusul. El se elimină singur, prin sistemul imunitar. E ca o gripă. Se autovindecă. Nu trebuie să administrăm un tratament ca o astfel de boală să se vindece". Toți cei implicați în această regie infracțională sunt invitați să recitească Memento mori, de Eminescu, și să ia aminte la această zicere a lui Shakespeare: "aceasta-i iarna vrajbei noastre". Va fi prăpăd judiciar, vă asigur”, a postat avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de socializare.

Arafat, provocare pentru Piperea: să găzduiască în propria casă câțiva asimptomatici

Raed Arafat i-a dat replica și susține că suntem în situația „mai relaxată” de acum tocmai datorită acestor măsuri luate. Șeful DSU explică, într-o postare pe Facebook, de ce e necesar ca asimptomaticii să ajungă la spital, iar lui Piperea îi lansează provocarea să găzduiască el, acasă, câțiva pacienți depistați pozitiv, dar asimptomatici, să vadă apoi dacă viața sa va mai fi la fel. Iată postarea lui Raed Arafat!

„Vad ca se intensifica atacurile impotriva celor care au comunicat sau a celor care au gestionat raspunsul la amenintarea cu virusul SARS-COV 2. Acum auzim din ce in ce mai multe pareri inducand ideea ca totul a fost inventat si ca totul a fost exagerat, iar unii avocati, cum ar fi personajul din articolul atasat, cred din ce in ce mai mult ca se pricep la COVID 19 mai bine decat medicii sau expertii in managementul situatiilor de urgenta, si incep sa emita pareri traznite care nu au nimic cu realitatea sau cu stiinta.

Iata cum un "avocat" stie sa scoata din context o declaratie si sa o invarte ca sa convinga opinia publica ca ce s-a facut era gresit si abuziv, astfel incat sa-si racoleze clientela pentru cateva procese aducatoare de profit. In declaratia mea vorbeam de tratarea virusului si de faptul ca nu exista un tratament contra acestui virus care sa-l elimine. Domnul "avocat" extrapoleaza declaratia mea pentru a valida ideea ca cei care au stat in spitale fiind asimptomatici, ar fi stat degeaba, contra vointei lor, pentru ca si asa nu era un tratament specific de administrat.

Il invit pe domnul avocat sa-si aleaga cativa pacienti pozitivi asimptomatici, sau usor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific daca nu cumva se agraveaza, pentru a-i gazdui la el acasa. Sa stea cu ei impreuna cu familia lui cel putin 14 zile. Pe durata gazduirii pacientilor, domnul avocat sa si mearga la lucru si sa spuna colegilor ca el vine de la el acasa, unde are in gazda niste pacienti pozitivi dar asimptomatici.

Pana acum, stiinta spune ca asimptomaticii transmit virusul la altii. Acesta este motivul pentru care ei sunt internati, ca sa nu transmita virusul mai departe, inclusiv la familiile lor. Daca domnul avocat vrea sa convinga pe unii sa-l plateasca ca sa dea in judecata statul pentru ca a tinut asimptomaticii, contagiosi de altfel, internati, il urez mult succes. Dar sper totusi sa nu reuseasca sa pacaleasca pe multi cu astfel de abordare naiva si simplista care nu are nimic cu medicina.

După război, mulți curajoși se arată și „încep atacurile și mârșăviile”

Ce ma intriga insa este faptul ca in prima faza, cand se facea tot posibilul ca virusul sa nu aiba impactul pe care l-a avut in alte tari, lumea era ingrijorata, speriata, stresata, iar toti intrebau de masuri si insistau sa fie luate cele mai dure masuri de prevenire si distantare. Romania a luat masuri care nu erau drastice si mai mult echilibrate si potrivite pentru situatia. Acum, cand unii cred ca totul este gata si atata a fost cu COVID-19, incep atacurile si marsaviile impotriva celor care au muncit zi si noapte ca sa trecem cu totii cu bine prin aceasta situatie. Nimeni nu are cea mai mica garantie ca valaul nu se va repeta, si ca totul se va termina aici, cand zilnic inca avem cazuri noi si din pacate si decese noi. Eu insa am increderea ca majoritatea populatiei intelege situatia si intelege masurile luate, indiferent de manipularile si de acuzatiile nefondate care se aduc de asa zisi "experti" aparuti brusc cand lucrurile s-au stabilizat, cel putin pentru moment”.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1