Primul test rapid pentru anticorpi la Covid-19 a fost lansat în România

test-rapid-mediafax-andreea-alexandru.jpg

test rapid anticorpi covid
Testul are avizul Agenției Naționale a Medicamentului pentru producție și comercializare
Foto: Mediafax

Două companii locale anunță că au lansat și au început fabricarea în România a testelor rapide pentru detectarea anticorpilor la infecția cu Covid-19. Aceste teste se fac prin prelevarea de sânge, iar rezultatul vine în doar 5 minute.

Rezultatul testului pentru anticorpi la Covid-19 e dat în 5 minute

Nu identifică prezența activă a virusului, ci arată dacă pacientul, asimptomatic sau cu simptome ușoare, a trecut prin boală fără să știe și a dezvoltat anticorpi la virus. Astfel, aceste teste pot completa foarte bine testarea PCR care „sufocă” în momentul de față laboratoarele. Potrivit Mediafax, companiile care produc acest test pot realiza 50.000 de bucăți zilnic, la prețul de 10-15 euro. Kitul funcționează ca un test de sarcină pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos. „Are o sensibilitate de 96,6%, acuratețea lui este de sută la sută și venim în completarea testelor PCR”, a declarat Ioana Sima, director general Romlab.

Loading...
 
 

Citește și

  • test pentru coronavirus

    Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri, la o videoconferinţă a Profit TV, că testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19 va fi pusă în discuţie după 1 iunie, dar nu va fi începută la acea dată, şi va fi realizată eşantionat.

  • Cercetătorii chinezi au intrat în cursa mondială pentru descoperirea celui mai eficient medicament contra coronavirusului

    În plină pandemie de coronavirus, toți specialiștii și cele mai prestigioase instituții de cercetare sunt într-o cursă contra cronometru pentru găsirea unui medicament care să trateze boala Covid-19, provocată de virusul ucigaș. O echipă de cercetători chinezi spunecă, în tratamentul pentru coronavirus, anticorpii sunt cheia.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1