Preparate culinare dintr-o tonă de carne, la Festivalul Recoltei

img-20180806-wa0005.jpg

Evenimentul a avut loc în comuna Gruiu, la 34 de km de București
Evenimentul a avut loc în comuna Gruiu, la 34 de km de București

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

A fost un weekend de pomină în comuna Gruiu de lângă Bucureşti, unde s-a desfășurat Festivalul Recoltei. Sărbătoarea a adunat aproape o mie de oameni, care s-au bucurat de muzică, dans și preparate delicioase de la fermă. Un taur de aproape o tonă s-a pregătit la proțap!

La 34 de km de București, spre Călărași, se află comuna Gruiu, transformată de un om gospodar într-un loc de vis. Dacă în urmă cu  câțiva ani, acolo era un teren sterp și chiar o groapă de gunoi, acum totul arată ca un paradis verde. O fermă imensă, o baltă dotată cu cabane, tavernă, loc de joacă pentru copii și o cămară cu bunătăți pot fi admirate de orice trecător. Înfiinţată din luna aprilie, locul se bucură de mare succes, mai ales pentru produsele sută la sută naturale, din ferma proprie. Weekendul acesta, la Taverna Gruiu s-a desfășurat”Festivalul Recoltei”. Așa cum americanii sărbătoresc anual ”Ziua Recunoștinței”, mulțumind divinității pentru roadele pământului, românii au și ei un moment oficial al abundenței agricole, care anul acesta va fi sărbătorit mai devreme, trei zile la rând. Aproape o mie de oameni  au venit sa se distreze, să asculte muzică bună, să culeagă roadele unei veri superbe și să se bucure de cea mai bună mâncare făcută din produse sută la sută naturale.

img-20180806-wa0007.jpg

S-au pregătit bunătăţi la proţap
S-au pregătit bunătăţi la proţap

Pentru acest eveniment câmpenesc, zeci de bucătari pricepuți și-au ascuțit cuțitele pentru a găti după rețete tradiționale peste o tonă de carne! Un taur Limoussine, 9 porci Mangalița și câțiva berbeci Suffolk au fost special pregătiți ad-hoc la proțap. Astfel, invitații au  avut parte și de un spactacol culinar, nu doar de un festin al gusturilor. Invitații speciali ai evenimentului au fost Marian Haiducu’ și Taraful Daniel Constantin, artiști care au animat atmosfera în fiecare seară. "Este primul eveniment pe care îl organizăm şi mă bucur că am avut succes. În toamnă pregătim o surpriză şi mai mare", ne-a spus Viorel G., patronul locatiei.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5