Preot, către cei care nu s-au vaccinat: Nu grăbiți moartea persoanelor vulnerabile!

shutterstock_1039837591.jpg

preot cu mătănii
Preotul îi îndeamnă pe români să se gândească mai mult la persoanele vulnerabile din jur
Foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cei care nu cred în virus susțin că nu există „morți de COVID”, că persoanele decedate aveau alte afecțiuni care le-au cauzat moartea. Este doar parțial adevărat, o spun medicii și nu numai. Preotul Bogdan Ciorean a publicat un mesaj dur pe platforma RO Vaccinare, în care atrage atenția că toți cei care nu se vaccinează și nu respectă măsurile de protecție răspândesc virusul printre persoanele vulnerabile, iar asta le scurtează viața.

„Dacă a murit cu o zi mai devreme, tu ești vinovat!”

„Ce-i drept, argumentul că «cine a murit, a avut boli asociate» e, în mare parte, real. Sunt puțini cei care au murit de la covid, fără să fi avut alte patologii. Dar dacă au murit de la covid cu 1 zi mai repede, tu ești vinovat pentru cele 24 de ore care erau ale lui și tu i le-ai luat. Poate era timpul lui de stat cu familia. Sau, mai grav, poate era timpul lui de pocăință. Dacă din cei zeci de mii de decedați, unul a murit (și) din cauza mea, e grav. Atât de grav, încât n-aș mai fi în stare să am vreo noapte liniștită de-aci încolo”, a declarat preotul.

Dacă nu te vaccinezi, testează-te!

Celor care nu vor să se vaccineze, dar vor aceleași libertăți în societate, le recomandă testarea. „Varianta cu «nici nu mă vaccinez, nici nu mă testez, că plătesc taxe» e ca și cum ai zice că dacă îți achiți dările către stat, poți merge cu 100km/h prin localitate, poți conduce băut și poți fura din magazine. Doar tu plătești taxe. Și mai apare câte-un avocat de-ăsta făcut la apelul de seară, care cică te-nvață ce trebuie să faci ca să eludezi legea. Tocmai el, „lex et honor!”. De parcă nerespectarea măsurilor ar fi vreo bravură vecină cu eroismul, nu condamnarea unora la moarte.

Ține să precizeze că părerea lui nu e plătită de companiile farmaceutice, ci doar crede cu tărie că, pentru om, o zi poate fi ca o mie de ani. „Iar dacă tot vorbim de drepturi, lăsați-le celor mai vulnerabili dreptul de a mai trăi câteva ceasuri. Altminteri, cred c-ar fi așa de grea povara celui ce-a furat timpul unui muribund!”, mai spune preotul Bogdan Chiorean.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Pliante antivaccinare care conţin informaţii false, de tipul „vaccinul ROR conţine celule de fetuşi avortaţi”, vaccinarea îţi poate distruge copilul pentru întreaga viaţă” sau „pesticide în vaccinuri”, au fost distribuite în ultimele zile în cutiile poştale ale bucureştenilor.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5