Pregătiri pentru vacanța de vară: când deschid grecii și bulgarii sezonul turistic

Ultima actualizare:

    Turiștii care merg în Grecia e posibil să aibă nevoie de pașaportul de sănătate, care să ateste că nu au coronavirus
Turiștii care merg în Grecia e posibil să aibă nevoie de pașaportul de sănătate, care să ateste că nu au coronavirus

Sătui de izolarea în case, oamenii visează mai mult decât oricând la vacanța de vară. Cu aceeași nerăbdare așteaptă hotelierii și personalul din turism relaxarea măsurilor. Bulgaria a anunțat că vrea să deschidă sezonul turistic de la 1 iunie, iar Grecia de la 1 iulie.

Bulgaria fură startul

Ministrul bulgar al turismului, Nikolina Anghelkova, a declarat la un post de televiziune că țara se pregătește să deschidă sezonul turistic la 1 iunie, dar în anumite condiții și mai întâi pentru localnici: „Lucrăm la diferite scenarii, vrem să începem sezonul la data de 1 iunie, sper să putem întâmpina și străini. Plajele vor fi pregătite la data de 1 iunie, pentru că așa prevede contractul și legea”, a spus ministrul, citat de Hotnews. Prețurile pentru umbrele și șezlonguri vor fi modice. „Cu toții suntem într-o situație grea, nimeni nu așteaptă profit. Vrem să păstrăm locurile de muncă”, a motivat oficialul. Totuși, vacanța în Bulgaria nu va mai fi cum am fost obișnuiți. Pe plajă, în hoteluri și la restaurante vor fi reguli stricte de distanțare socială. „Capacitatea poate fi redusă cu 30% până la 50% în localuri, la fel și pe plajă, din cauza creșterii distanței. O umbrelă cu două șezlonguri are în prezent 16 metri pătrați, noi am cerut să fie de 20 de metri pătrați, ceea ce, după cum vedeți, mărește cu mult distanța. Vom face o listă a plajelor și condițiilor, pentru a putea ști toți cei ce doresc să viziteze un anumit loc care sunt condițiile”.

grecia corfu 0 jpeg

Grecia, de la 1 iulie

Oficialii greci au anunțat miercuri în Parlamentul de la Atena data de la care vor începe să primească turiști în acest an: „Vom deschide turismul de la 1 iulie. Detaliile privind demararea sezonului, inclusiv sprijinul financiar pentru industria turismului, vor fi anunţate până în 15 mai", a secretarul de stat Giorgos Gerapetritis, transmite DPA, citat de Agerpres. Data exactă de la care vom puntea merge în Grecia depinde și de companiile aeriene și de implementarea unor protocoale stricte în domeniul sănătății privind zborurile externe. „În mod normal, sezonul turistic în Grecia începea la 1 mai și chiar mai devreme, de Paștele catolic. Acum, oamenii se pregătesc pentru un sezon scurt și în condiții stricte. Se vorbește de un pașaport de sănătate, o adeverință medicală care să ateste că turistul nu a fost infectat cu noul coronavirus, vor fi măsuri de protecție în hoteluri, la restaurante și taverne”, a declarat la TVR Ștefania Moroianu, ghid român autorizat, care locuiește în insula Rhodos.

Grecia și Bulgaria, două destinații frecventate de români în vacanțele de vară, sunt printre țările UE cu cele mai mici bilanțuri de îmbolnăviri și decese provocate de Covid-19. Potrivit Digi 24, Bulgaria a raportat aproape 1.700 de cazuri de îmbolnăviri și 78 de decese la o populație de 7 milioane de locuitori, iar în Grecia au fost 2.642 de infectări și 148 de morți, la o populație de 10 milioane de locuitori.

Un sondaj realizat de o rețea globală de găzduire a bagajelor arată că 56% dintre europeni nu vor să renunțe la călătorii în această vară.

Vacanța la cort și la rulotă, o soluție în România

Vacanțele cu cortul vor fi noul trend al verii
Vacanțele cu cortul vor fi noul trend al verii

Se preconizează că foarte mulți români se vor orienta anul acesta spre vacanțe în țară. Rulotele și corturile ar putea fi o soluție sigură și ieftină. Deși autoritățile nu au anunțat ce condiții trebuie să îndeplinească un camping pentru a funcționa după 15 mai, cei care activează în domeniu încep deja pregătirile. „Vom avea corturi încălzite, turiștii vor putea comanda mâncarea și băutura în regim room-service, fără a exista contact cu angajații noștri”, a declarat la PRO TV Alina Marinescu, fondatoarea unui camping. Andreea Hueanu, administratora unei firme de rulote, spune că telefoanele au început să sune: „Primim circa 10 telefoane pe zi și cam 80% sunt persoane care nu au mai fost niciodată plecate cu autorulota”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net