Povestea lui Albert Norel Venete, românul din Doicești care și-a creat propriul ceas în Olanda

Ultima actualizare:

Albert Norel Venete, un român care a ajuns să își părăsească țara natală pentru a-și împlini visul în Olanda, are o poveste inspirațională. Încă din copilărie tânărul visa să-și creeze propriul model de ceas, iar acest lucru s-a întâmplat abia anul acesta, după ani de muncă și idei care mai de care mai interesante.


    Albert Norel Venete, romanul care face ceasuri de excepție în Olandafoto: arhivă personală
Albert Norel Venete, romanul care face ceasuri de excepție în Olandafoto: arhivă personală

Albert Norel Venete are 28 de ani și de fel este din Doicești, Dâmbovița, de lângă orașul Târgoviște. A visat de mic să aibă propriul ceas, creat de el, și și-a putut pune planul în aplicare în Olanda, unde s-a mutat de șase ani de zile.

"Am plecat din România în urmă cu 6 ani, încercând aici să-mi găsesc liniștea. Am vrut să dispar puțin din peisaj, să mă redescopăr pe mine însumi ca și om și să-mi depășesc limitele. Am devenit interesat de ceasuri în urmă cu 13 ani. Sunt pasionat de lucrurile minunțioase.

Petreceam foarte mult timp în a studia toate acele mecanisme și așa mi-am dat seama că tot ce îmi doream era să creez ceva unic, ceva care să mă reprezinte și care să ducă numele meu mai departe. Îmi place frumosul și am vrut ca ceasul care îmi poartă numele să aducă lux și eleganță în același timp", ne-a povestit Albert.

"Am studiat teologia, am vrut mereu să îndrum oamenii către credință"

Ar trebui să știți că Albert a fost mereu pasionat de ceasuri, însă la un moment dat s-a îndreptat către teologie. "Am studiat teologia, am vrut mereu să îndrum oamenii către credință. Puține lucruri sunt mai minunate în viața unui om decât atunci când simte să prezinte pe Dumnezeu că fiind răspunsul tuturor căutărilor noastre.

Din păcate, nu sunt încă în totalitate pregătit să devin preot, câteodată o simt în suflet. Acum mă axez pe altceva și sper să reușesc. Nu e niciodată timpul trecut, dacă o să mai simt asta, o să fie mai târziu. Cred că timpul nu este niciodată blând cu nimeni! Viața se scurge într-un timp frenetic, gonim cu putere către ceva mai bun!", ne-a mai povestit Norel.


    Albert Norel Venete a fost la un pas să devină preotfoto: arhivă personală
Albert Norel Venete a fost la un pas să devină preotfoto: arhivă personală

Bărbatul a creat un ceas așa cum și-a dorit și i-a dat numele lui. "Nu știu dacă a fost destinul meu, dar mi-a plăcut să spun că am avut visul în propriile mâini și cu multă muncă am ajuns să-l numesc realitate. Olanda m-a fascinat încă din copilărie, ca țară, ca educație. Aici e o lume cu mintea deschisă și m-a ajutat mult să evoluez. Sunt implicat sută la sută în crearea acestor ceasuri!

Și în viața de zi cu zi sunt un om foarte migălos și perfecționist. Îmi place ca totul să fie într-o formă și o ordine perfectă. Ca să crezi un astfel de ceas, design plus creație, îți ia aproximativ două luni. Iar eu pe acestea le consider <bijuterii>, pentru că sunt creațiile mele de suflet. Toate prezintă aceleași elemente definitorii, cum ar fi utilizarea materialelor prețioase, originalitatea detaliilor și abilitatea de a interpreta gusturile și dorințele celor mai pretențioși consumatori, lux, eleganță și rafinament. Cu siguranță aș vrea ca în viitorul apropiat să îl pot aduce și în România", a povestit Norel.


    Așa arată ceasul creat de Norel, care se vinde cu 500 de eurofoto: arhivă personală
Așa arată ceasul creat de Norel, care se vinde cu 500 de eurofoto: arhivă personală

"Vreau să las ceva familiei mele și copiilor mei"

Ce ar trebui să știe colecționarii de ceasuri de pretutindeni despre omul din spatele acestor ceasuri? "Inspirația poate veni de oriunde, însă pot spune sincer că au fost situații care mi-au făcut să-mi schimb abordarea și să am altă viziune legată de succes. Fără muncă și perseverență nu poți reuși în viață. Toate visele noastre pot deveni realitate dacă avem curajul să le urmăm. Mi-am dorit foarte mult și am reușit! A sosit un moment în viața mea în care am decis să mă afirm. Muncesc de foarte mult timp la ideile mele și îmi doresc ca numele meu să fie dus mai departe. Vreau să fac parte din acea categorie de oameni care au reușit și care peste ani și ani vor fi recunoscuți. Vreau să las ceva familiei mele și copiilor mei", ne-a povestit bărbatul care în curând va lansa și un ceas pentru femei, iar acestea vor fi comandate online. Ceasurile lui Albert au un mecanism automatic, sunt rezistente la 50 de metri adâncime sub apă, iar cureaua este din piele de vacă. Pe cadran sunt numeroase cristale swarovski.

Citește și:

Lăutarul colecţionar de ceasuri scumpe. Viorel Bogățeanu e finul Anamariei Prodan

Cornel Tăbăcaru are ceasuri de un milion de dolari! Cum arată colecția "Milionarului TEC"

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net